Cultuur Brazilië

Brazilianen zijn over het algemeen bijzonder vriendelijk. Mensen zijn graag bereid je te helpen. Vraag je de weg, dan is de kans groot dat men je persoonlijk naar je bestemming begeleidt. Brazilianen zijn ook bijzonder gastvrij. Glazen, borden of koffiekopjes van gasten zullen nooit lang leeg blijven. Naast het oprechte plezier van de genereuze gastvrijheid speelt ook de eer. Zelfs arme mensen zullen bij een ontvangst flink uitpakken.

Kleding in Brazilië
Brazilianen die het zich kunnen permitteren gaan goed gekleed over straat. Dat verwacht men ook van buitenlanders. Zeker wanneer je kerken en officiële gebouwen bezoekt tijdens een rondreis door Brazilië is een lange broek of rok vereist.
Op weg naar het strand trekt de Braziliaan zo min mogelijk aan. Over de minikini dragen meisjes en vrouwen een bikini. Om de heupen slaan ze een kleurige doek die later dienst doet als handdoek. Op het strand liggen Braziliaanse vrouwen nooit topless. De heren houden het bij een zwembroek met een sportbroek er overheen.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.