Online Chat

Reizen naar Brazilië

Geldzaken Brazilië

De Braziliaanse munteenheid is de real (BRL), die weer onderverdeeld is in 100 centavos. Er zijn munten van één, vijf, tien, vijfentwintig, vijftig centavos en een munt van één real. Daarnaast zijn er briefjes van één, vijf, tien, vijftig en honderd reais. Kijk voor de dagkoers op: www.oanda.com.  

ATM in Brazilië: 
Contante US dollar en euro’s kun je wisselen bij Casas de Cambio (wisselkantoortjes) in grote steden of  toeristische centra. Pinnen kun je met een bankpas die voorzien is van een Cirrus of Maestro logo. Het is soms wel even zoeken voordat je de juiste pinautomaat gevonden hebt. De meeste kantoren van HSBC, Bradesco, Citibank en Banco 24 Hores zijn tegenwoordig aangesloten bij Cirrus, Visa of Mastercard. Houd er rekening mee dat pinautomaten soms buiten de openingstijden van de bank niet werken of een laag maximum uitgiftebedrag kennen.

Veilig pinnen in Brazilië: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Brazilië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.

Betalen met creditcard: Betalen met een creditcard (Visa Card, Master Card) is mogelijk in grotere winkels en in de betere hotels en restaurants.