Online Chat

Reizen naar Botswana

Geldzaken Botswana

De Botswaanse lokale munteenheid is de Botswana pula (BWP) die weer is onderverdeeld in 100 thebe. Er zijn briefjes van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 pula. Kijk voor de dagkoers op: www.oanda.com.  

Pinnen in Botswana: In Botswana kan in steden gepind worden. Bij de ATM’s kun je terecht met bankpas met Visa logo. Maar er zijn steeds meer ATM’s met Cirrus en/of Maestro logo waar je Maestro bankpas wordt geaccepteerd (o.a. bij Stanbic Bank). Met Visacard en Mastercard kun je bij de meeste grotere winkels en restaurants betalen. Cash dollars of euro’s kunnen ter plaatse omgewisseld worden bij banken en wisselkantoren. Probeer ook kleine coupures te krijgen als je geld wisselt, dat is makkelijker bij betalingen omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is.

Gebruik bankpas in Botswana: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Botswana dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.