Online Chat

Reizen naar Botswana

Bagage en kleding Botswana

Aangezien je een rondreis door Botswana maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een reistas, rugzak of zachte reiskoffer te gebruiken. We raden je aan om maximaal 16 kilo bagage mee te nemen naar Botswana. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het één en ander uitwassen. Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een klein rugzakje, een zgn. "day-pack", voor je handbagage ook handig. 

Wat betreft je kleding en bagage dien je mee te nemen naar Botswana: luchtige  kleding, t-shirts met korte én lange mouwen (in verband met muskieten), minimaal twee tot drie lange broeken eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), dikke trui en/of fleece voor tijdens de rijdagen in de truck en voor de koude nachten (in de maanden juli t/m september zijn de nachten op de hoger gelegen gebieden erg koud!), winddicht regenjack en regenkleding, zwemkleding. 

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en makkelijk te wassen is. Het is aan te raden een stel warme en winddichte kleren mee te nemen, want het kan 's avonds behoorlijk afkoelen in Botswana. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig voor het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. 

We vragen je in je kleding respect te tonen voor de lokale cultuur/religie.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan stevige soepele ingelopen wandelschoenen (goed profiel), makkelijke en lichte loopschoenen of (Teva-) sandalen, badslippers, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, reserve fotobatterijen, toiletartikelen, zwemkleding, zonne- en/of reservebril; het dragen van (m.n. harde) contactlenzen is soms moeilijk door het stof (vergeet de contactlensvloeistof niet!), pet of hoofddoek, wekker, schrijfgerei, handdoeken, een theedoek voor de afwas, plastic (vuilnis)zakken om je kleding schoon te houden en evt. een zakmes. 

In de hotels zijn veelal muskietennetten of ventilatoren aanwezig. Waterzuiveringsmiddelen zijn niet nodig, overal kan je goed water in flessen kopen.