Communicatie Botswana

Botswana beschikt over een mobiel netwerk met dekking in de stedelijke gebieden. In nationale parken is geen dekking. Een overzicht van de belkosten per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale toegangsnummer van Nederland is +31, van België +32 en van Botswana is +267.
Indien je een simlockvrij toestel hebt, kun je een prepaid simkaart aanschaffen. Niet goedkoop maar wel handig. Bij telefoonwinkels van BeMobile, Mascom en Orange of supermarkten koop je een eigen nummer en kaart waarmee je kunt internetten, whatsappen en bellen via whatsapp. Vraag de verkoper of hij de simkaart wil installeren. Neem wel je paspoort mee want mobiele nummers worden geregistreerd.  

Mobiel bellen in Botswana

Botswana beschikt over een mobiel netwerk met dekking in de stedelijke gebieden. In nationale parken is geen dekking. Informeer voor vertrek bij je provider of een roaming overeenkomst met een mobiele telefoonmaatschappij in Botswana (bijv. BeMobile, Mascom of Orange). Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’).

Internetten in Botwana
De meeste hotels en lodges hebben WiFi. Tentenkampen in natuurparken hebben geen WiFi. In steden en toeristische plaatsen vind je internetcafés. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.