Eten en drinken Bolivia

Tijdens je rondreis door Bolivia moet je zeker een keer forel (trucha) uit het Titicacameer proberen. Pique macho is het gerecht van Cochabamba: veel rundvlees, hotdogs en pepers met daarop friet, sla, tomaat en eieren. Andere gerechten zijn ceviche (zeer smakelijke rauwe vis of garnalen gemarineerd in limoensap, met een bescheiden salade), anticucho (spies van runderhart), lomo saltado (rijst met stukjes in ui en tomaten gebakken steak) en chupe (een rijk gevulde maaltijdsoep). Verder zul je alpaca's niet alleen in het wild op de Altiplano of als trui in de winkel tegenkomen; als steak op je bord is ook een mogelijkheid.

Drinken in Bolivia
Het is niet raadzaam het water uit de kraan te drinken in Bolivia. Overal zijn flessen water te koop. Agua con gas is water mét en agua sin gas is water zónder bubbels. Naast de bekende frisdranken als cola is er ook de Inca Kola verkrijgbaar. ‘Té’ is zwarte thee en ‘mate’ is kruidenthee. Je zult vaak ‘mate de coca’ tegenkomen, thee getrokken van cocabladeren. Het schijnt te helpen tegen hoogteziekte en wordt veel gedronken in de hooglanden. Koffie is meestal Nescafé. Café con leche is koffie met melk maar smaakt meestal als melk met koffie!

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.