Communicatie Bolivia

Post van Bolivia naar de Benelux doet er een tot twee weken over. Internationaal bellen kan het voordeligst vanuit een kantoor van Entel. Deze vind je in iedere plaats. Voor (inter)lokale gesprekken kun je gebruik maken van telefooncellen waarvoor je een telefoonkaart nodig hebt die verkrijgbaar is bij kiosken of Entel kantoor. Informeer voor het bellen welke code je moet gebruiken als je interlokaal wilt bellen. Het internationale landennummer voor Bolivia is +591; voor Nederland +31 en voor België +32.

Mobiel bellen in Bolivia

Op straat vind je ‘wandelende telefooncabines’, mensen met een GSM waarbij je een llamada, telefoontje kunt doen. Mobiele telefoons in Bolivia werken op een andere bandfrequentie dan in Europa. Je Europees mobieltje functioneert alleen als het een triband toestel is. Een prijsoverzicht van alle providers vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Als je een simlock vrij mobieltje hebt, kun je bij telefoonwinkels van Entel, Tigo of Viva een prepaid SIM-kaart kopen (2G chip voor bellen en 4G chip voor internet).

Internet in Bolivia
In steden en toeristenplaatsen vind je volop internet­ca­fés. In veel hotels, cafés en restaurants in La Paz en enkele andere plaatsen in Bolivia zijn WiFi hotspots. Zie www.wificafespots.com.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.