Online Chat

Reizen naar Thailand

Eten en drinken Thailand

Eten in Thailand kan op elk tijdstip en overal. De Thai hebben het eten verheven tot een levensstijl. Behalve restaurants zijn er speciale eetmarkten, nachtmarkten of eetstalletjes op straat waar je hele maaltijden of snacks kunt krijgen.

Gerechten in Thailand: Rijst en rijstnoedels zijn de basisingrediënten van de Thaise keuken. Het zijn de verse kruiden die de Thaise keuken zo bijzonder maken. Er wordt veel gebruik gemaakt van koriander, citroengras, verse basilicum, limoen, knoflook, kokos en pepers. Heel typerend zijn de groene en rode curries. Erg lekker zijn de soepen zoals tom yam en tom khaa kai. Een delicatesse is som tam, een soort salade van onrijpe papaya-slierten. Vegetariërs hoeven zich in Thailand geen zorgen te maken, er zijn genoeg gerechten zonder vlees.

Drinken in Thailand: De keuze aan drankjes is groot. Koffie (gafe), thee (cha ron), fris, bier (Singha of Chang) en sterke drank (Maekhong whisky of Saengthip whisky) zijn bijna overal verkrijgbaar. Bij stalletjes op straat wordt aan verse vruchtensapjes vaak fijngemalen ijs toegevoegd. Het water uit de kraan is niet geschikt voor consumptie. In de meer toeristische tentjes wordt wel veilig gekookt water gebruikt voor ijsblokjes. Flessen drinkwater zijn overal te koop.