Communicatie Thailand

Bellen naar Nederland en België kan vanuit je hotel, maar het is goedkoper vanuit een gele telefooncel of postkantoor. Kaarten voor de gele telefoons zijn te koop bij een minimart zoals 7-Eleven. Toets 001 (of het goedkopere 008 of 009) om een internationaal gesprek te starten, gevolgd door de landcode (31 voor Nederland, 32 voor België). Als je vanuit een telefooncel (gratis) 100 belt kun je een collect call met Nederland aanvragen. De landcode voor Thailand is +66.

Mobiel bellen vanuit Thailand

In de meeste plaatsen in Thailand is een mobiel netwerk beschikbaar. Dat betekent echter niet dat je overal en altijd bereik hebt met je mobiel. Informeer of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Thais telecombedrijf. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Als je regelmatig lokaal wilt bellen en een simlock vrije mobiel hebt, is het voordeliger een prepaid simkaart aanschaffen. Deze koop je bij een minimart zoals de 7-Eleven al vanaf een paar euro.

Internet in Thailand

In grotere steden en toeristische plaatsen vind je internetcafés. In veel hotels heb je Wifi. Ook in een groot aantal cafés en restaurants is gratis WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’. Houd er wel rekening mee dat hoe verder van Bangkok, hoe trager en onbetrouwbaarder de verbinding.   
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.