Eten en drinken Saoedi-Arabië

De Saoedische keuken is vooral beïnvloed door de Libanese en Ottomaanse keuken. Er is volop keuze uit kebab en mezze , kleine hapjes van hoemoes, moetabal, kofta e.d. Een populaire snack tussendoor is
shawarma, gemarineerd lamsvlees dat aan een grote spies is gestoken en waarvan dunne plakjes worden afgesneden. Een pitabroodje shawarma kan ook kip bevatten en verder wat groente en een pittige saus. Aan de kust van de Rode Zee staat ook vis op het menu. Een populair bedoeïenengerecht is khoezi, lamsvlees gevuld met rijst, noten, uien, rozijnen, ei en kip.

Restaurants in Saoedi-Arabië
In Saoedi-Arabië zijn alle internationale keukens vertegenwoordigd, van eenvoudige Indiase eettentjes tot dure Franse en Italiaanse restaurants. De Indiase, Filipijnse en Thaise eethuisje richten zich vooral op gastarbeiders. Hier kun je vaak prima eten voor relatief weinig geld. Verder vind je overal in Saoedi-Arabië de bekende internationale fastfoodketens.

Drinken in Saoedi-Arabië
Saoedi’s drinken vooral Turkse koffie. Daarnaast is ook de Franse en Italiaanse variant verkrijgbaar. En ook Starbucks. Daarnaast wordt in de koffiehuizen ook thee gedronken. Ook de bekende frisdranken zijn overal verkrijgbaar. Het drinken van alcohol is streng verboden. Wel serveert men in de betere restaurants Saoedische champagne, een frisse alcoholvrije drank van appelsap en bubbels waar wat fruit aan is toegevoegd.