Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Groepsreizen naar Saoedi-Arabië

Groepsreizen naar Saoedi-Arabië

Groepsreizen Saoedi-Arabië

Groepsreizen betekent sámen herinneringen creëren en koesteren. De meeste reiservaringen zijn moeilijk te plannen, maar waar je wél voor kunt zorgen is dat je reis zoveel mogelijk ingrediënten bevat om de unieke herinneringen te maken.

Toerisme is een nieuw fenomeen in Saoedi-Arabië. Pas tijdens de laatste maanden van 2019 werd de lang aangekondigde openstelling van het land een feit en werd het mogelijk op een toeristenvisum het land te bezoeken. Een reis naar Saoedi-Arabië is met weinig andere landen te vergelijken. Geen toerisme betekent immers ook dat er maar weinig over de bezienswaardigheden van Saoedi-Arabië bekend is. Ben je flexibel en avontuurlijk ingesteld, dan zal Saoedi-Arabië zeker niet teleurstellen.

In de hoofdstad Riyad zijn de moderne gebouwen en het oude fort van de heersende Saoed dysnastie slechts enkele van de bezienswaardigheden die je wachten. Verder landinwaarts ligt de provincie Jouf, bekend om onder meer de petrogliefen bij Jubbah en het kasteel van Zaabal. Het zuidwesten is voor velen een van de grootste verrassingen van het land. De provincie Asir is groen, bergachtig en het kan er flink afkoelen. Goed verscholen liggen enkele prachtige, verlaten dorpen zoals dat van Rijal al Maa waar de architectuur veel op die van Jemen lijkt. Jeddah beschikt over een van de mooiste oude binnensteden van het Midden-Oosten en is absoluut een hoogtepunt van een bezoek aan Saoedi-Arabië. De wijk Al-Balad staat bekend om de van koraal gebouwde huizen en het prachtige houtsnijwerk. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid, buiten de heilige steden Mekka en Medina, is Madain Saleh waar rotsgraven van 2000 jaar oud verspreid door de woestijn liggen. Naar verwachting wordt Madain Saleh eind 2020 voor toeristen opengesteld.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Ga dan met ons mee op een van onze groepsreizen naar Saoedi-Arabië en ontdek de pracht van dit verboden koninkrijk.