Online Chat

Reizen naar Oeganda

Geldzaken Oeganda

De munteenheid van Oeganda is de Oegandese shilling (Ush). Er zijn biljetten van 1000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 in omloop. Courante munten zijn die van 50, 100, 200, 500 en 1000 Ush. Op www.oanda.com vind je de dagkoers van de shilling. Op veel plaatsen kun je euro’s of dollars wisselen voor shillings. Houd er rekening mee dat  alleen dollarbiljetten van na 2004 worden geaccepteerd. Voor kleinere coupures (biljetten van 10 of 20 euro/dollar) wordt vaak een minder gunstige koers geboden.   

Pinnen in Oeganda: Bij pinautomaten (ATM) van Stanbic Bank en Standard Chartered Bank kun je terecht met Maestro/Cirrus bankpas (zorg wel dat je deze ingesteld hebt op ‘Wereld’). Bij een aantal pinautomaten wordt de keuze geboden tussen shillings of dollars.    

Gebruik bankpas in Oeganda: 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Oeganda dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.  

Gebruik creditcard in Oeganda: 
Het is handig om een creditkaart (Visa- en Mastercard) achter de hand te hebben. Bij een aantal grotere banken in Kampala (Stanbic, Barclay’s, Standard Chartered  en Crane Bank) kun je er geld mee ‘uit de muur’ halen. Houd er wel rekening mee dat daar extra kosten aan verbonden zijn. In de grote hotels in Kampala kun je met alle gangbare creditcards betalen. Prijzen zijn meestal in dollars. Op sommige plaatsen heb je de mogelijkheid in dollars of euro’s te betalen. Maar meestal is het voordeliger om met shillings te betalen.