Communicatie Oeganda

De telecomrevolutie is aan Oeganda zeker niet voorbij gegaan. Tot in de verste uithoeken kunnen Oegandezen tegenwoordig (mobiel) telefoneren. Ook op bijna alle voor toeristen interessante plaatsen is thans netwerk beschikbaar. Dat de concurrentie groot is, zie je onderweg aan de kleuren van de huizen. Geel is van MTN, blauw van Uganda Telecom en rood van Airtel. Informeer bij je provider of deze een roaming overeenkomst heeft met een van de telecombedrijven. Een overzicht van de beltarieven van de verschillende aanbieders vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landennummer van Nederland is +31, van Belgie +32 en van Oeganda + 598.     

Goedkoop bellen in Oeganda 
Als je een simlock vrij toestel hebt, kun je het beste een pay as you go-simkaart aanschaffen. Voor een relatief laag bedrag heb je dan je eigen prepaid Oegandees telefoonnummer. Overal in het land kun je belkaarten kopen om je beltegoed op te waarderen.      

Internet in  Oeganda 
Niet alleen in Kampala maar ook in steden en grotere dorpen buiten de hoofdstad vind je internetcafés. In de hotels en op diverse andere plaatsen kun je gebruik maken van WiFi. Met de nieuwe glasvezelkabel is de verbinding behoorlijk snel. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.