Online Chat

Reizen naar Moldavië

Veiligheid Moldavië

Het grootste risico dat je als reiziger loopt komt van zakkenrollers. Pas vooral op in de hoofdstraten van Chisinau, op bussen en treinen, speciaal internationale treinen. En let ook op je bagage, als het maar even kan,  op het vliegveld.  Ga ’s avonds en ’s nachts niet naar onverlichte parken. Gebruik de officiële, ‘gele’ taxi. Vraag van te voren de officiële prijskaart.

Voor reizigers met een andere huidskleur (dan blank): houd er rekening mee dat je geweigerd kunt worden in sommige restaurants en dat de politie onaangenaam kan doen. Voor een kleinigheid kunnen ze dreigen je vast te zetten, en dan blijkt vaak dat men een betaling verwacht. Ook bij de grenspolitie kun je dit soort zaken meemaken.

Reisadvies voor Moldavië: Actuele informatie over de veiligheid in Moldavië vind je op www.nederlandwereldwijd.nl of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.