Familiereis MAROKKO
15 dagen - v.a. €1 295 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,6
174 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:9,3
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,6
Transport: 8,3
Vertrekdatum: 06/08/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Na mijn uitgebreide feedback (welke gebruikt mag worden op de site, als jullie dat wensen), wil ik het hierbij laten :) Ervaringen/reviews zijn heel persoonlijk. Iedere reis is anders en dat is afhankelijk van veel factoren. Ik vind het belangrijker dat jullie iets hebben aan mijn feedback
Vertrekdatum: 30/07/2017
0 Beoordeling: 10
Herbert : We hebben met ons gezin een fantastische reis gehad, waarin we vele nieuwe ervaringen hebben opgedaan met een leuk gezelschap en een fantastische reisleidster. Kortom een aanrader!
Vertrekdatum: 30/07/2017
0 Beoordeling: 8
Tessa : We wisten niet dat Marokko zo'n prachtig, veelzijdig land was! Koning Aap heeft ons vele facetten laten zien en we hebben het ultiem, avontuurlijke vakantiegevoel beleefd dankzij de betrokken reisbegeleidster!
Vertrekdatum: 23/04/2017
1 Beoordeling: 9
marjan : Een geweldige ervaring met ons gezin in een fantastisch kleurrijk, afwisselend en gastvrij land. De reis is perfect verzorgd en we hebben in korte tijd heel veel gezien en beleefd. We vergeten deze reis nooit meer.
Vertrekdatum: 31/07/2016
0 Beoordeling: 10
Maria : Marokko zien is een aanrader! Dit goed doordachte programma brengt je naar leuke plekken waar je de sfeer van het land kunt proeven. Met een leuke groep, veel afwisseling en fijne hotels heb je een topvakantie!
Vertrekdatum: 24/07/2016
0 Beoordeling: 8
Jan : Mooie reis, prima reisbegeleider (Ehab), veel gezien, veel cultuur opgesnoven. Hou wel rekening met veel (langere) verplaatsingen waardoor je relatief lang in de bus zit.
Vertrekdatum: 24/07/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Afwisselende reis naar een mooi land met vriendelijke bevolking. Je ziet en doet veel, maar het is goed geregeld. Wij hebben genoten!
Vertrekdatum: 17/07/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Het was een prachtige reis met een leuk reisgezelschap. We hebben in korte tijd heel veel van Marokko gezien en meegemaakt, onder leiding van een enthousiaste en ervaren reisleidster. Vervoer en hotels waren prima voor elkaar. De excursies waren ook de moeite waard; de ingehuurde gidsen hebben ons veel laten zien en uitgelegd. Beslist een aanrader!
Vertrekdatum: 10/07/2016
1 Beoordeling: 9
Elsje : Het is een prachtige reis waarin je telkens het landschap aan je voorbij ziet trekken gedurende de busreizen die je maakt. Zo zie je ook hoe snel de omgeving verandert van bergachtig in vlak, van begroeid tot verwoestijnd, van bewoond tot onbewoond met enkele nomaden die in barre omstandigheden rondtrekken om hun geiten bijvoorbeeld nog iets te grazen te geven. De nog Middeleeuwse leefwijzen en manier van bouwen die je in verafgelegen dorpen en verlaten plekken ziet in contrast met moderner stadsleven en architectuur. Je kunt het allemaal ervaren in Marokko. De reis door de Sahara op kameel en het slapen onder de blote hemel terwijl de föhn je nog warmer blaast en je naar miljoen sterren kijkt is een prachtervaring, evenals het lopen door de wadi met de kleine akkertjes waar de boeren nog op middeleeuwse wijze hun landjes bewerken. De welige begroeiing en de geuren van de bloemen en planten langs de rivier in het dal voelen paradijselijk aan ten opzichte van de zeer warme, droge en rotsachtige omgeving waar je verder doorheen reist. De medina's in de steden zijn bijzonder om doorheen te lopen. Een wirwar van handeltjes met allerlei ambachtelijke activiteiten die in een piepklein winkeltje uitgevoerd worden. Of hoog opgetaste waren tot het plafond om elke millimeter verkoopruimte te benutten als drogisterij, kruidenier, groenteman of speelgoedwinkeltje. Slagers die trots hun waar buiten hangen in de hitte - om te laten zien hoe goed het vlees is dat zij verkopen (...en dat hopelijk in de koeling ligt). Van straat tot straat verandert de geur van heerlijk tot soms afgrijselijk zoals in het gebied van de leerlooiers die onder erbarmelijke en mensonterende omstandigheden moeten werken. Even verderop kleuren de straatstenen fel rood of blauw door de verfbaden die weggegooid worden door de wol- en stofververs. Ook interessant was het om de vissers in Essaouira te zien die stonden wachten op beter weer om uit te varen en even verderop de al gevangen vis stonden te verkopen op het aanpalende vismarktje. Dat gaat er echt heel anders aan toe dan op de visafslag in Nederland. De groep mensen waarmee we reisden was heel leuk en de kinderen vonden het geweldig om met zoveel andere kinderen te reizen. Kortom het is zeker aan te raden om Marokko met een groepsreis te bezoeken. Onze Engels/Frans/Marokkaans-talige gids Lhoucine Ikalloumach was uitstekend en zeer gemotiveerd. ---- Mijn dochter geeft de reis een 9 en vond het heel leuk. De woestijn vond zij het allerbijzonderst, vooral om buiten te slapen en de sterren te zien en om per kameel door de woestijn te reizen. Omdat de busreizen lang en warm waren heeft zij geen 10 gegeven. Mijn zoon geeft de reis een 8,7 omdat de busreizen lang en heel heet waren en er sommige hotels niet fijn waren. Voor de rest vond hij het een super leuke en mooie reis en vond hij de gids Lhoussine heel aardig en goed. De woestijn vergeet hij nooit meer zo bijzonder was het. Beide vonden het heerlijk na de busreis of een excursie in het zwembad te duiken :-)
Vertrekdatum: 01/05/2016
0 Beoordeling: 10
Raymond : Zonder meer een aanrader: gevarieerd aanbod van activiteiten, schitterende panorama's, prachtige architectuur en cultuur. Goede tot uitstekende accommodatie, vervoer en reisbegeleiding. Dit allemaal namens alle 4 de reizigers!
Vertrekdatum: 24/04/2016
0 Beoordeling: 10
Carla : Prachtige reis met enorm veel afwisseling. De woestijntocht op een dromedaris + overnachting in de woestijn was echt een hoogtepunt! Verder een geweldige reisleider, Nederlandstalig, maar toch lokaal heel erg goed bekend: een perfecte combinatie!
Vertrekdatum: 19/07/2015
0 Beoordeling: 10
Jolanda : Familiereis Marokko, een echte aanrader! Wat een prachtig gastvrij land, zeer de moeite waard. Perfecte organisatie van Koning Aap.
Vertrekdatum: 19/07/2015
1 Beoordeling: 9
Petrus : Marokko is een fantastisch land en we hebben een fantastische reis gehad. Marokkanen zijn meestal gewoon hele vriendelijke mensen. Neem je tijd, maak een praatje, en je hebt dikke lol! Natuurlijk is het warm, maar anders dan in Nederland. Als je een beetje oplet is het goed uit te houden. We hebben 100.000 leuke dingen gedaan. Kijk maar in de reisbeschrijving. Maar het leukste is op reis te zijn met een groep leuke mensen en leuke kinderen onder begeleiding van een leuke reisbegeleidster.
Vertrekdatum: 19/07/2015
0 Beoordeling: 10
Andy : Deze 15 daagse kidz reis was een fantastische ervaring voor ons hele gezin. Perfect geleid door onze reisleidster die haar passie voor Marokko perfect op ons heeft overgebracht. Zij leidde ons langs de route maar voegde nog zoveel meer toe aan verhalen, mooie plekjes en ontmoetingen. Superaardige en professionele chauffeur. Een geweldig leuke groep volwassenen, kinderen en pubers. Ongelofelijk gastvrije en vriendelijke bevolking. Een land van uitersten op alle gebieden. Woorden schieten eigenlijk tekort: de duizenden foto's die we met de groep hebben gemaakt zullen ervoor zorgen dat we dit niet meer vergeten.
Vertrekdatum: 03/05/2015
0 Beoordeling: 8
Tjibbe : We hebben de Marokko kidz reis als erg leuk ervaren. Als ouders wilden we weer (nu inmiddels met kinderen) een verre reis maken. Onze zoon van 11 jaar was erg nieuwsgierig naar een andere cultuur en onze dochter van 9 jaar wilde gewoon met vriendjes en vriendinnen spelen. Alle ingrediënten waren aanwezig en we hebben alle vier de vakantie gehad die we graag wilden!
Vertrekdatum: 03/05/2015
1 Beoordeling: 9
Joof : Prachtige reis onder deskundige leiding. We hebben fascinerende plekken gezien en lieve mensen ontmoet. Je bent actief op reis en verplaatst je veel. Met name het stuk ten zuiden van het Atlas gebergte is erg bijzonder; echt Afrika !
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Rob : Deze rondreis door Marokko geeft je een goed beeld over hoe afwisselend dit fascinerende land is.
Vertrekdatum: 27/04/2014
1 Beoordeling: 9
Olga : Heel mooie reisroute met mooie sfeervolle accommodatie, goede reisbegeleiding, goede chauffeurs en fijne mini busjes. Ook de plaatselijke ingehuurde gidsen waren top gekozen. Verder hadden we het geluk dat we een heel leuk reisgezelschap hadden, zowel voor de kinderen als voor onszelf. Het was een aaneenschakeling van mooie natuur, mooie ontmoetingen, wandelen door een duizend en 1 nacht omgeving in PRACHTIG Marokko. En een waanzinnige mooie ervaring met de woestijnsafari en slapen in de woestijn. Ongelooflijk dat zelfs daar een verrukkelijk diner en ontbijt geserveerd werd! Dit alles was super georganiseerd.
Vertrekdatum: 20/04/2014
0 Beoordeling: 8
Robertus : mooie, uitgebalanceerde reis die ons in korte tijd goed heeft laten kennis maken met Marokko. Voor de kinderen staat het overnachten in de woestijn na een rit op de dromedarissen met stip op één!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.