Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

header image
Familie
8,5 (229)

Familiereis Costa Rica Natuur & Strand

16 dagen
v.a. € 3.039,-

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding

9,1

Prijs/kwaliteit

7,4

Accommodatie

7,6

Transport

8,3

Totale beoordeling

8,5
229 respondenten

Vertrekdatum: 09/07/2023

Beoordeling: 10

10

Bart: Prachtige reis in prachtige natuur. Mooi en gebalanceerd programma. Pura vida (alles goed-alles lekker) is geen loos begrip in Costa Rica ;-) en dit op de meest positieve manier. Onvergetelijke levensmomenten zoals nachttour schildpadden en zipline nevelwoud. Must voor wie de natuur wil zien ! (Wie de natuur niet wil zien, gaat beter elders)

Vertrekdatum: 09/07/2023

Beoordeling: 9

9

David: Een onvergetelijke topvakantie voor wie ten volle wil genieten van de prachtige en veelzijdige Costa-Ricaanse natuur! Topgids Deborah stond op elk moment voor ons klaar. Samen met onze superfijne enthousiaste reisgroep en dito chauffeur Jorgé maakte zij van deze reis een onvergetelijke belevenis. Pura vida!

Vertrekdatum: 09/07/2023

Beoordeling: 9

9

Cindy: Het was een fantastische reis! Heel veelzijdig ook, van de jungle tot het strand, zowel veel te bewonderen als actiever avontuur (vrij te kiezen wat je meedoet). Een hele leuk groep en onze gids Deborah was echt SUPER! Zij heeft de reis top begeleid en dat maakt ze ook mede zo geslaagd! Ze is van zowat alles op de hoogte, altijd enorm enthousiast, ze heeft zowel een geweldige connectie met de kids als met de ouders. Ze luistert, ze helpt, ze informeert,... Veel excursies zijn extra te betalen alsook de meeste maaltijden dus het richtbedrag van 750€/pp wel zeker te voorzien als je de meeste excursies wil meedoen. Verblijven zijn ook zeker ok en tempo van reizen ligt ook zeker goed. Bij langere reistijd wordt er voldoende gestopt zodat het bus zitten regelmatig onderbroken wordt, was zeker geen storende factor. Last but not least: Costa Rica heeft de beste smoothies ever :-) !

Vertrekdatum: 25/12/2022

Beoordeling: 9

9

Henricus Johannes Cornelis Maria: Waanzinnige reis waar veel te zien en te beleven valt. Mooie afwisseling tussen prachtige natuur en geweldige activiteiten. Comfortabele hotels, goed eten en prima begeleiding. Kosten van de excursies zijn wel relatief hoog.

Vertrekdatum: 28/07/2019

Beoordeling: 8

8

Frans: Hele onderhoudende reis die, incl. het aanbod van activiteiten voor alle leeftijden (van 11 tot 60 jaar) de moeite waard was. De gids zorgde goed voor ons en had mooie verhalen over de natuur. De overnachtingsplekken waren mooi en aangenaam. Werkelijk overal zagen we bijzondere dieren, exotische bloemen en prachtige bomen. Zo schitterend kan de natuur dus zijn...!

Vertrekdatum: 14/07/2019

Beoordeling: 9

9

Marielle: Commercieel land, ingericht op het comfort voor de toerist (in de gebieden waar wij kwamen) en wij waren een onderdeel van het toerisme. Dat vond ik er een beetje te dik bovenop liggen. Wij rijke toeristen op pad in een land waar andere rijke toeristen komen. In voor ons luxe lodges. Had niet gehoeven, maar dat is persoonlijk. Vanuit San Jose, de Tarcoles rivier bezocht, bekend van Freek Vonk (uitzending op you tube), vele wilde krokodillen die naast de boot komen zwemmen, omdat ze inmiddels geconditioneerd zijn dat boten eten verzorgen. Beesten zijn duidelijk gewend om gevoerd te worden. Maar goed, ze blijven wild en dit levert wel mooie plaatjes op. In Tortuguero (Pachira lodge) zaten we in een center parcs achtige accommodatie, zo mooi aangelegd allemaal, net alsof het niet echt was. Er waren veel toeristen aanwezig. Dat vond ik beduidend minder leuk. Wel waren de brulapen, de spinnen, krabben en hagedissen echt. Die zie je niet in Center Parcs. De jungle walk, was over een pad van beton, met een mooi hekje erlangs. Daardoor weer minder het gevoel alsof het echt is. De schildpadden tocht had zich geloond. Bijzondere ervaring om de schildpad eieren te zien leggen. Gelukkig was een volgend hotel overboekt waardoor we uitweken naar een hotel Hacienda la Isla, in Sarapique waar we ongeveer de enigen waren, dat was super. Prachtige natuurlijke ligging en natuurlijk aangelegd, zelfs prachtig als het regent. De eigenaar is en Belg en vertelt graag over zijn chocolade. In het begin een beetje langdradig, daarna leuk. Raften op categorie 2 en 3 is ook leuk, spannend maar goed te doen voor kids vanaf 11 jaar. In het erop volgende hotel La Fortuna, Montana de Fuego, was wederom super mooi, erg netjes aangelegd, daardoor iets minder te gevoel van een verre reis. Heel erg leuk zijn de roodoog boomkikkers achter het zwembad, aanrader om 's avonds kikkers te gaan zoeken. Je mag ze niet met flits fotograferen omdat ze anders blind worden. De plek in Monteverde, Hotel el bosque was wat primitiever, was gelukkig ook niet zo massaal. Aanrader is de canopy tour en ziplines en tarzan swing op het eind. Samara, Hacienda del Mar was heel mooi, rustig gelegen, maar zeer gehorig, het zwembad lag in het midden van de huisjes en ' s avonds hoorde je de groepsgenoten of bezoekers schreeuwen/lachen bij het zwembad, de muziek stond hard en als iemand naar de kamer liep en de deur dichttrok, denderde dat zo hard alsof die persoon door je kamer liep. Slecht voor de nachtrust. Wel heel leuk is dat je surfplanken kunt huren bij de eigenaar, voor 20 dollar per dag. Vele malen goedkoper dan in Samara (45 dollar voor 1,5 uur les) Vooral op deze laatste strandplek was het leuker geweest om iets meer in de buurt van Samara te zitten, zodat we op eigen gelegenheid konden gaan verkennen. Hotel in San Jose lag op een verschrikkelijke plek, verkeer, vrachtwagens leken door de slaapkamer te rijden, zo luid en hard, niet geslapen daar. Als je alle excursies doet (en in ons gezelschap deed bijna iedereen aan alles mee) is het een hele duur reis. Goed uitrekenen vooraf of je dat ervoor over hebt. Eten kan ook vrij prijzig zijn, nadeel van deze reis: veel eetpauzes in restaurants, we aten vaak 3 x warm, veel tijd ging verloren aan wachten op het eten voor de groep. Ze kunnen 22 man niet aan, dus duurt meestal 1 uur voordat je het krijgt, zonde van de tijd. Prijzen varierend van 40 tot 80 dollar (lunch voor 4 personen) en avondeten ook ergens tussen 40 en 100 dollar. Lunch en diner zelf betalen. Een supermarkt tussendoor voor een broodje was wellicht ook beter voor de lijn geweest. En had de resterende tijd doorgebracht kunnen worden in een lokaal dorpje ipv op het terras van het restaurant. Smoothies zijn verrukkelijk daar. Kleding: soms waren wij ''overdressed" met bergschoenen en ritsbroeken, we hadden het veel primitiever verwacht en gehoopt. Echter we waren wel blij dat we ze mee hadden op sommige plekken, want de regen maakt alles modderig. Regenjas/cape moet mee in de zomer! Het kan hard en soms een hele dag regenen. LET OP: pinpassen werken bijna nergens (ING en SNS). Visacard moet mee en Dollars. Je kunt colones pinnen of dollars. Het is een groepsreis die voor eigenlijk iedereen wel toegankelijk is. Absoluut niet primitief of zwaar.

Vertrekdatum: 21/04/2019

Beoordeling: 9

9

Margriet: De reis naar Costa Rica heeft aan alle verwachtingen voldaan: veel variatie in landschap, klimaat en dieren, geweldige gids met veel kennis die inspeelde op de wensen van de gezellige groep waardoor de soms lange reisdagen toch voorbijvlogen op de ‘bumpy roads’. Feedback van mijn dochter Gaia (16): De reis naar Costa Rica was erg leuk! Bij bijna elk hotel was wel een zwembad, waar we dan gezellig met z’n allen gingen overgooien met een bal of zonnen op de kant. We konden overal mooie foto’s maken, daar kreeg je ook zeker genoeg tijd voor. Voor mij waren de leukste dingen die we gedaan hebben: - ziplinen + Tarzan swing - raften - hot water springs - paardrijden door het bos, waar we veel brulapen gezien hebben. - het kikkerbos - snorkelen - varen + dolfijnen spotten Verder waren onze reisleider en onze buschauffeur echt toppers! Onze reisgroep was ook erg gezellig, en dat is ook wel wat voor een deel de vakantie maakt. Ik had ook mijn beste vriendin meegenomen, en dat was echt super leuk! Zeker iets om een keer te doen. Ik zou deze reis 100% aanraden!

Vertrekdatum: 21/04/2019

Beoordeling: 8

8

Ton: Een prima verzorgde reis.

Vertrekdatum: 07/04/2019

Beoordeling: 8

8

Annemarie: Een paradijs voor reizigers met een heel groot hart voor de natuur en ogen op hun rug om alle kleurrijke collibri's en kikkertjes, gevaarlijke slangen en kogelmieren, slingerende of brullende apen, gevaarlijke krokodillen en vernuftige spinnen te ontdekken, om nog te zwijgen over de overweldigende bomen die elk een ziel lijken te hebben.

Vertrekdatum: 15/07/2018

Beoordeling: 8

8

Judy: Supergave reis! tip: Neem in het regenseizoen je bagage mee in een waterdichte koffer! Het vervoer van je spullen gebeurt op het dak van de bus en het zeil beschermt niet altijd voldoende.

Vertrekdatum: 16/07/2017

Beoordeling: 9

9

Adrian: We did this trip with our three children (aged 4, 6 and 9) and we all loved it, it is full of adventure and discoveries while at the same time very accessible for children. The locations chosen are beautiful, the group formula worked well (as the kids also made new friends to play with all along the trip), and the all the guides (both our fixed one and the different ones that came with some of the trips/activities) were great. Definitely to be recommended.

Vertrekdatum: 02/04/2017

Beoordeling: 9

9

Kurt: Pura Vida in Costa Rica! Een must voor natuurliefhebbers en zij die van avontuur houden. De excursies waren stuk voor stuk top en op onze familie afgestemd. Hoogtepunten volgden elkaar op en grenzen werden verlegd. Om nooit meer te vergeten...

Vertrekdatum: 30/07/2016

Beoordeling: 9

9

Reiziger: Mooie rondreis met uitstekende reisbegeleidster. Dit was een ideale gezinsreis aangezien er voldoende tijd was om te relaxen naast al de excursies en busritten.

Vertrekdatum: 30/07/2016

Beoordeling: 10

10

Luk: Prachtige reis met veel afwisseling, van nevelwouden naar prachtige stranden. Avontuur met de canopy tour in Monte Verde tot Walvissen en dolfijnen spotten in Samara.

Vertrekdatum: 24/07/2016

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Een mooie reis en veel dieren gespot.

Vertrekdatum: 10/07/2016

Beoordeling: 8

8

Monica: We hebben een heerlijke reis gehad, waarbij van de eerste vaccinatie tot de laatste informatie over de retourvlucht Koning Aap ons uitstekend heeft geholpen. In twee weken zie je heel veel natuur (vooral vogels, waterdieren en insecten, maar ook apen en luiaards) vanuit de boot en te voet. Tussendoor moet je wel uren in de bus en boot zitten om er te komen, maar dat staat goed aangekondigd in het reisplan. Voor iemand met wagenziekte zijn reispilletjes wel aan te raden omdat de wegen niet altijd even recht of goed geplaveid zijn. Hoogtepunten waren voor ons de schildpaddenexcursie, het raften, het ziplinen, de nachtwandeling, de zee bij Samara; ja, wat eigenlijk niet?

Vertrekdatum: 10/07/2016

Beoordeling: 8

8

Anne Marie: Costa Rica is een fantastisch natuurland om van de Caraibische kust tot aan de Stille Oceaankust te doorkruisen. We reisden door regenwouden, nevelwouden, oerwouden en moerassen. En in al dat groen leven ongelooflijk veel dieren, die je ook écht tegenkomt. Geweldig om 's ochtends door een groep brulapen gewekt te worden! Daarnaast is er ook avontuur in de vorm van ziplinen, raften, nachtwandelen etc. Wij hebben een geweldige rondreis gehad, met een erg leuke en relaxte groep mensen

Vertrekdatum: 26/04/2015

Beoordeling: 9

9

Robert: Topvakantie gehad. Mooie afwisseling tussen natuur en actieve excursies. Veel dieren gezien. Erg genoten van de canopy, het raften en de dolfijnboottocht met afsluitend snorkelen. Super leuke groep + reisleider in een prachtig land.

Vertrekdatum: 26/04/2015

Beoordeling: 10

10

Leonie: 10+, mijn zoon wil volgend jaar weer! Guus (8jaar); alles is leuk, vooral de Canopy en de dolfijnen, volgend jaar wil ik weer!! ik heb ook heel veel vrienden gemaakt in de groep