Online Chat

Reizen naar Ethiopië

Eten en drinken Ethiopië

Het nationale gerecht van Ethiopië is wot, een kruidige prut die vele samenstellingen kent en zeker het proeven waard tijdens je Ethiopië rondreis. De wot ligt altijd op een injera, een sponsachtige, grijze pannenkoek die wat zurig smaakt. De injera ligt traditioneel in kleurrijke gevlochten manden, de mesho. Het is de bedoeling dat je met de rechterhand stukjes van de injera scheurt en daarmee een beetje van de wot neemt. In een goede wot zit berbere, een mengsel van onder meer rode pepers, knoflook, uien, nootmuskaat, kardemom, koriander en gember. De basis van wot zijn groenten als tomaten, aardappels, linzen en vis of vlees. Dat kan ook rauw vlees zijn, kiftu. Wanneer je niet van scherp eten houd, kun je naar alich’a vragen, een mild gerecht dat geen pittige berbere bevat. Meestal bestaat het uit kip of lam, op smaak gebracht met groene gember. Voor vegetariërs is er yetsom megeb, dat Ethiopiërs ook op vastendagen, meestal op woensdag en vrijdag eten.

Cakeshops in Ethiopië: Eenvoudige restaurants in Ethiopië serveren naast wot en injera ook spaghetti of iets wat daar op lijkt. In de grote steden in Ethiopië vind je restaurants met een internationale keuken zoals Chinees, Armeens of Italiaans. Daarnaast zijn er bijna overal keak beat, cakeshops, te vinden met een uitgebreid assortiment aan cake, gebak en vers fruit.

Drinken in Ethiopië: 
Op veel plaatsen wordt buna, koffie, op traditionele wijze bereid maar in de stadscafés schenkt men de koffie zoals we die in Europa kennen, gemaakt met een espressomachine. Naast koffie brouwen de Ethiopiërs hun eigen gerst- of tarwe bier, talla, en tej, een soort honingdrank. Ook shai, thee, wordt veel gedronken. Een aanrader is spriz chemaki, een verse fruitdrank van laagjes geperste vruchten in een glas. Het kraanwater is niet drinkbaar, flessen mineraalwater zijn bijna overal verkrijgbaar.