Online Chat

Reizen naar Ecuador

Geldzaken Ecuador

Sinds 2000 is de Amerikaanse dollar de nationale munteenheid van Ecuador. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar en munten van 1, 5, 10, 25 en 50 dollarcent. Naast de gewone dollarmunten zijn er ook speciale Ecuadoraanse dollarmunten. Kijk voor de dagkoers van de dollar op www.wisselkoers.nl.

ATM in Ecuador
Je kunt het beste je bankpas en contant geld (Amerikaanse dollars) in kleine coupures (niet meer dan 20 dollar) meenemen. In de grotere steden kan gepind worden. Staar je echter niet blind op het pinnen, want automaten kunnen buiten gebruik zijn. Zorg dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt. Wees na een geldopname op je hoede voor zakkenrollers.

Veilig pinnen in Ecuador
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Ecuador dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.  

Betalen met creditcard
Met een creditcard kun je terecht in de duurdere zaken, restaurants en hotels. Bij sommige banken kun je ook geld opnemen met je creditcard maar dan wordt doorgaans een flinke commissie berekend.