Online Chat

Reizen naar Ecuador

Bagage en kleding Ecuador

We adviseren je om je bagage in een rugzak of in een weekendtas (met wieltjes) mee te nemen tijdens je rondreis door Ecuador. Een koffer is ook mogelijk, maar houd rekening met het feit dat vooral een harde koffer vaak moeilijk op te bergen is in de bus. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 15 kilo bagage mee te nemen (het toegestane maximum van de luchtvaartmaatschappij is 20 kilo per persoon).

Wat betreft je kleding raden we je aan om luchtige en lichte (in verband met muskieten) kleding voor de jungle, t-shirts met korte én lange mouwen, minimaal twee a drie lange broeken eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), dikke trui en/of fleece voor koude nachten, winddicht regenjack met hoge kraag en regenkleding mee te nemen. Tijdens de jungletocht worden laarzen verstrekt tot en met maat 46.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan stevige wandelschoenen of eenvoudige bergschoenen met een goed profiel, (Teva-)sandalen en/of gympen, badslippers, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, reserve fotobatterijen, toiletartikelen, zwemkleding, zonnewerende creme (voor gezicht hoge factor), zonnebril, pet of hoofddoek, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en een zakmes. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of muskietennet mee te nemen.