In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine) en met creditcard betalen.
We raden je aan om een groot deel van het geadviseerde zakgeld in cash USD mee te nemen. Excursies kun je het beste in dollars betalen. Dit is vaak voordeliger dan pinnen. Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten).

24 dagen - v.a. €3 495 Boek nu
Veelgestelde vragen Rondreis PATAGONIË
CHILI
De noordelijke regio's van Chili hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval.
Noord-Chili kan het het hele jaar door bezocht.
Santiago de Chile kent een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.
Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14.
Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden.
Voor de Patagoniëreis is in Torres Del Paine National Park
bij de meeste Refugios beddengoed aanwezig. Als dit niet het geval is, dan kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden.
Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/
Heb je meer kilo's, dan kun je altijd wat extra items in de handbagage doen tijdens de binnenlandse vluchten.
ARGENTINIË
Advies zakgeld LPA/BBP (Patagonie)
We raden je aan om een groot gedeelte van het geadviseerde zakgeld in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kan je in Argentinië veel beter uit de voeten ivm de wisselkoers en de kosten van het pinnen). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten).
In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine) en met creditcard betalen. In Argentinië is het echter beter om contante euro’s of USD te wisselen of te betalen met USD. Koers is aanmerkelijk beter dan geld pinnen. Alle excursies kun je in beide landen ook met USD betalen.
De noordelijke regio's van Argentinië hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval.
Noord-Argentinië kan het het hele jaar door bezocht.
Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25°C. Santiago de Chile, Mendoza, Salta en Cafayate, San Pedro de Atacama kennen een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.
Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14. Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden.
Voor de reis Noord-Argentinie en Brazilie kun je het beste luchtige kleding meenemen. Een warme fleece trui of vest en(regen) jack zijn dan in de regel voldoende. Neem comfortabele wandelschoenen en slippers mee en zwemkleding. Houd rekening met omgekeerde seizoenen. December is warm en juli een stuk koeler.
Voor de Patagoniëreis is in Torres Del Paine National Park
bij de meeste Refugios beddengoed aanwezig. Als dit niet het geval is, dan kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren.
Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf bij de ambassade te informeren of zij een visum nodig hebben en zijn zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van een eventueel visum. Deelnemers onder de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort (meer inlichtingen hierover bij je gemeente).
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden.
Welke inentingen heb ik nodig?
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.
U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.