header image

Rondreis PATAGONIË

Groepsgrootte: 10-18 24 dagen
v.a. € 5.295,-
Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
8,2
164 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 8,8
Prijs/kwaliteit: 7,1
Accommodatie: 7,1
Transport: 7,2
Vertrekdatum: 11/11/2022
Beoordeling: 9
Ilse: Onvergetelijk mooie, maar door de soms onhandige vluchturen, de nachtbus en regelmatig lange afstanden met de bus toch wel een vrij zware en vermoeiende reis Patagonië is een prachtig land met meer variatie dan ik verwacht had. De excursies zijn niet goedkoop maar hun geld meer dan waard (persoonlijk hoogtepunt: de wandeling op de Perito Morenogletsjer). De accomodaties en binnenlandse gidsen waren super, maar top of the bill was toch onze fantastische reisbegeleidster Heleen.
Vertrekdatum: 11/11/2022
Beoordeling: 8
Gery: Geweldige reis met veel natuur en wildlife. Maar ook lange afstanden hiervoor moeten trotseren. Prachtige rondreis doorheen Argentinië en Chili. Tip: neem voldoende dollars mee.
Vertrekdatum: 11/11/2022
Beoordeling: 9
Rik: Pittige maar prachtige rondreis, door adembenemende landschappen.
Vertrekdatum: 11/11/2022
Beoordeling: 8
jan: Argentinië en ook Chili bieden onvergetelijk mooie landschappen ! zelfs tijdens de lange busreizen verveelt dit niet. Onder de goede zorg van onze reisbegeleiding, welbespraakt in het Spaans, kregen we mooie excursies aangeboden. We hebben ook eventjes life de euforie van de voetbalgekke Argentijnen mogen meemaken. Wijzelf boekten ook de verlenging naar de watervallen Iguaçu ; spectaculair mooi wildwater in al even mooie natuur ! Doen, als het kan !
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 9
Dirk: De ganse reis was een wauw effect. Het gevoel op het einde van de wereld te staan is onvergetelijk. De vrolijke,en zonnige kant, op de fiets en te voet, van Buenos Aires gaf een ontspannen gevoel. De gletsjers en de watervallen waren onvoorstelbaar. ongelooflijk zo een pracht. Kuieren door de prachtige fauna en flora deed vele harten smelten. Elke bergtop, waterval en gletsjer waren een bezoekje waard. Van condors ,poema's, pinguïns, walvissen ,zeeleeuwen , kleurrijke vogels en in de natuur vrijlopende dieren? elk genoot van elk dier op zijn manier. Een reis om nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 9
Katleen: Heel mooie reis door Argentinië en Chili met afwisselende landschappen en verschillende dieren die je kan spotten. Patagonie heeft een ruige natuur met mooie bergtoppen, gletsjers en steppe gebieden, een ideaal wandelgebied! Een topreis mede door een topreisbegeleider!
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 7
karin: amaai
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 8
William: Deze reis is heel goed georganiseerd. Maar ze staat of valt met de reisleider. Wij hebben geluk gehad.
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 9
Reiziger: Een pracht van een reis met een gezonde mix van inspanning en ontspanning, natuur en cultuur, natje en droogje. Kortom : een aanrader !
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 9
Karen: Zeer mooie reis waarbij je in drie weken de verschillende facetten van Argentinië en Chili leert kennen, van stad over zeezoogdierenparadijs naar bergen, wilde landschappen, ijs en het einde van de wereld. Een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 08/02/2019
Beoordeling: 8
Clazina: Zeer afwisselende reis, met een pittig tempo, waarbij je een prachtig beeld krijgt van heel Patagonië. De natuur is overweldigend en ongekend weids. Onze reisbegeleider was heel energiek en regelde alles prima, waardoor wij ons echt op de omgeving konden richten. Vergeleken met andere bestemmingen is dit een dure reis vanwege alle verplaatsingen, het prijsniveau in de landen en de vele (optionele) excursies, maar als je Patagonië wilt leren kennen en je hebt niet de tijd om alles zelf voor te bereiden of langer op pad te gaan, dan is de reis elke euro waard.
Vertrekdatum: 08/02/2019
Beoordeling: 9
Léontine: Prachtige veelzijdige reis door het uitgestrekte Patagonië. Heel mooi om zowel Argentinië als Chili te bezoeken, en van alle hoogtepunten te genieten die dit deel van de wereld te bieden heeft. Schitterende natuur, heel veel afwisseling, en leuke stadjes. Een hoogtepunt in mijn reizen, mede dankzij een heel fijne groep en erg goede reisbegeleiding!
Vertrekdatum: 23/11/2018
Beoordeling: 8
Paul: Patagonië heeft een fantastische natuur. Woeste berglandschappen en steppen, gigantische gletsjers, meren en bossen. Je ziet o.a. walvissen, zeeleeuwen, pinguins en condors. Het einde van de wereld ziet er heel anders uit dan je zou denken. Het is er in de lente groen en niet koud (wel veel wind!) Ushuaia, de meest zuidelijke stad is erg toeristisch, maar dat komt doordat wij er allemaal naar toe willen. Het is een echte natuurreis en wandelervaring is dan ook vereist. Ja, het is een dure reis, maar je leeft maar een keer, dus geniet ervan. Eten en wijn zijn er trouwens uitstekend en de prijzen vallen mee.
Vertrekdatum: 23/11/2018
Beoordeling: 9
Michelle: Een mooie reis die je langs alle hoogtepunten van Patagonie leidt. Van indrukwekkende landschappen tot bijzondere dieren. Waanzinnig mooi en een unieke ervaring.
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 8
Michelle: Dit is een mooie reis als je een natuurliefhebber bent. Het programma biedt je veel mogelijkheden; van een stevige wandeling tot een boottocht op het beaglekanaal. Er wordt veel gewandeld, soms ook zwaar, maar elke wandeling is het waard. Annemarije was een goede reisbegeleidster en gaf ons veel tips waar naartoe te gaan. Mijn hoogtepunten waren het zwemmen met zeehonden in Puerto Madryn en de wandeling in Torres del Paine. Qua budget is het grootste gedeelte de uitstappen. Zodra je deze betaald hebt, vind ik het persoonlijk meevallen wat je uitgeeft. Chili is echter een pakje duurder dan Argentinië. Nog een tip: neem voldoende cash, met name dollars mee. Pinnen is vreselijk duur in Argentinië!
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 9
Elke: Een fantastische reis voor liefhebbers van prachtige, spectaculaire natuur, met als hoogtepunten de Perito Morenogletsjer, de nationale parken en het speciale gevoel om op het einde van de wereld te zijn. Een zeer gevarieerd programma. Door de vele binnenlandse vluchten verlies je weinig tijd. De verlenging naar de Iguazuwatervallen gaf de reis nog een extra mooie afsluiter!
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 9
Johan: Redelijk zware reis, maar wel de moeite waard ! Volgens ons kan je nergens anders zoiets zien als de Perito Moreno.
Vertrekdatum: 03/11/2017
Beoordeling: 9
Jiri: Prachtige natuurreis met tal van hoogtepunten: de fauna in Puerto Madryn, de landschappen in het Torres del Paine NP, de tocht langs en op de Perito Moreno. De reis eindigt in Buenos Aires, een stad die op een zeer positieve manier verrast heeft.
Vertrekdatum: 03/11/2017
Beoordeling: 9
Annick: 3 november 2017 Het was een reis met enkel maar 'superlatieven',... van waauw naar prachtig, ongelooflijk, fenomenaal, onbeschrijfelijk ... daarbij nog eens een fijne, leuke, humoristische en gezellige groep van 10 personen met aan de kop onze fantastische reisbegeleider Fabian. Het is geen goedkope reis, maar elke peso werd met plezier uitgegeven en de reis op zich overtrof zelfs mijn verwachtingen. Lekker eten, lekkere wijnen, de Pisco Sour ... de vis, het vlees .. Overweeg deze plek op aarde en vink hem aan bij jullie 'to do' lijstje, je zal het je niet beklagen ... Annick
Vertrekdatum: 03/11/2017
Beoordeling: 9
Margaretha: Het was een zeer boeiende en tegelijk een aangename reis. De opbouw van de reis naar hoogtepunten zoals Puerto Madryn, Perito Moreno,Calafate en uiteindelijk de fietstochten door Buenos Aires maakten de reis één van mijn beste belevenissen. Ik ben erg enthousiast en raad iedereen Patagonië te bezoeken
Vertrekdatum: 03/11/2017
Beoordeling: 10
CHARLES jOSEPH: Voor mensen die van natuur en rust houden en tegen wat wind kunnen, een aanrader.
Vertrekdatum: 13/10/2017
Beoordeling: 8
Paul: Prachtige reis met veel natuurschoon, maar wel erg duur want er komen veel extra's bij.
Vertrekdatum: 10/12/2016
Beoordeling: 8
Reiziger: -
Vertrekdatum: 05/11/2016
Beoordeling: 8
Martin: Een fantastische reis met veel mooi natuurschoon. Geweldige gletsjers. De prijzen van de excursies zijn tussentijds verhoogd. Goede (wandel)conditie vereist.
Vertrekdatum: 08/11/2015
Beoordeling: 9
Jürgen: Fantastische natuurreis! Geen 2 dagen zijn hetzelfde! Patagonië overtrof mijn verwachtingen!
Vertrekdatum: 08/11/2015
Beoordeling: 9
An: Prachtige natuur!!!! Wat is de mens toch klein... Ideaal om te ontsnappen aan het hectische dagelijkse leven en stil te staan bij wat echt belangrijk is.
Vertrekdatum: 18/10/2015
Beoordeling: 9
Sabine: Deze reis is zonder meer de moeite waard!! De natuur die je te zien krijgt zal nog moeilijk te evenaren zijn. Alles was perfect geregeld voor ons, de reisbegeleider nam ons een maand op sleeptouw en deed dit zonder meer perfect. Als ik dan toch een minpuntje zou moeten geven dan zou ik zeggen dat dit een prijslijk reisje is. Argentinie is een duur land, sommige excursies waren vrij duur maar het is zeker de moeite waard!
Vertrekdatum: 18/10/2015
Beoordeling: 9
Sjaak: Schitterende reis. Zeker een aanrader. Als je aan de verschillende activiteiten wilt deelnemen, wat wij aanbevelen, is het geadviseerde zakgeld van Koning Aap niet toereikend. Tip: Neem je zakgeld in dollars mee.
Vertrekdatum: 01/02/2015
Beoordeling: 7
Reiziger: nee
Vertrekdatum: 04/01/2015
Beoordeling: 9
Willy: Als je van natuur houdt is dit een echte aanrader. Hou er wel rekening mee dat de uitstappen duur zijn.
Vertrekdatum: 14/12/2014
Beoordeling: 7
Marcel: Mooie, actieve en afwisselende reis voor wandelaars en natuurliefhebbers, met wandelingen op de mooiste plekken in de Andes (o.a. vulkanen, gletsjers) en natuurexcursies (o.a. zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns, dolfijnen).
Vertrekdatum: 19/10/2014
Beoordeling: 8
Rob: prachtige reis maar beter als het vervoer meer aan de verwachtingen voldeed en het verblijf in een jeugdherberg werd overgeslagen.
Vertrekdatum: 19/10/2014
Beoordeling: 8
Ed: een boeiende reis, waar je over blijft nadenken en elke foto die je gemaakt hebt roept herinneringen op, ook al maak je ze snel achter elkaar; toch zie je de verschillen, zoveel neem je waar, een mooie keuze van vrijheid; je waarneming die opnieuw wordt bijgesteld.
Vertrekdatum: 19/10/2014
Beoordeling: 7
Reiziger: de reis en locaties zijn top, de verwachting die wordt gewekt qua kosten brengt is teleurstellend.
Vertrekdatum: 19/10/2014
Beoordeling: 8
Mariska: Ontzettend mooie reis, afwisselend qua landschap, dieren, excursies. Prima reisbegeleider, die zijn best deed om iedereen het naar de zin te maken. Wel pittig qua programma, vooral de trekkings zijn pittig maar zeer de moeite waard.
Vertrekdatum: 02/02/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: Neem Dollars mee deze zijn goed te wisselen!!
Vertrekdatum: 02/02/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: De natuur in Patagonie is adembenemend, na iedere bocht weer een mooi uitzicht. Aan wie van een actieve vakantie in de natuur houdt kan ik deze reis van harte aanbevelen. Ook de koloniale hoofdsteden zijn een bezoek waard en tango kan natuurlijk niet ontbreken.
Vertrekdatum: 02/02/2014
Beoordeling: 8
Maarten: Mooie natuurreis met genoeg optionele activiteiten. Enkele lange reisdagen, maar dit weet je van tevoren. Lekker eten en drinken en een goede infrastructuur maken het reizen comfortabel. Echt een nadeel is dat er op het moment van boeken geen vluchtschema bekend is, terwijl dit voor mij doorslaggevend kan zijn. Bij andere organisaties is dit vaak al een jaar van tevoren bekend.
Vertrekdatum: 02/02/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: Hele afwisselende reis door de verschillende landschappen maar ook door de diverse, actieve excursies die worden aangeboden (een goede conditie is handig). Neem verschillende soorten kleding mee aangezien het weer onvoorspelbaar is. Goede bergschoenen zijn zeker een must. Pinnen in Argentinië is ongunstig qua koers, hoeveelheid per transactie en kosten maar het wisselen van USD gaat erg gemakkelijk dus zorg ervoor dat je een groot gedeelte van het zakgeld in USD meeneemt ($800 pp is voor ons voldoende gebleken). Hou er tevens rekening mee dat biljetten van 50 en 100 een betere wisselkoers bieden dan de kleinere biljetten en de biljetten dienen onbeschadigd te zijn. Euro's wisselen kan ook maar excursies moeten vaak in USDollars worden afgerekend. Pinnen in Chili gaat makkelijk. Het is een intensieve en vermoeiende reis maar het is een fantastische ervaring en zeer zeker de moeite waard!!!
Vertrekdatum: 02/02/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: Superreis met prachtige natuur, die door de Argentijnen en Chilenen goed wordt beschermd en waar je, ondanks het toerisme, nog alleen op de wereld kan zijn. Een goede conditie is vereist vanwege de zware trekkings en beklimmingen. Geweldige start in het relaxte Santiago de Chili en een goede afsluiting in het spetterende Buenes Aires. Wat fijn dat deze steden bij de reis inzitten.