Online Chat

Reizen naar Panama

Geld Panama

De munteenheid van Panama is de balboa (PAB), onderverdeeld in 100 centavos. De waarde van de balbao is gelijk aan de Amerikaanse dollar. Panamese en Amerikaanse munten worden door elkaar gebruikt: ze hebben hetzelfde gewicht en omvang, alleen de afbeelding is anders. Panama heeft ook munten van een halve dollar, die worden aangeduid als pesos. Zorg dat je altijd voldoende kleine biljetten bij je hebt; biljetten van 50 of 100 balbao/dollar worden niet altijd geaccepteerd.
Kijk voor de actuele wisselkoers op: www.wisselkoers.nl.

ATM in Panama
Op veel plaatsen in Panama kun je pinnen. Mocht een pinautomaat defect zijn, dan is het handig om voldoende dollars achter de hand te hebben.

Veilig pinnen in Panama
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Panama dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart  meeneemt.

Betalen met creditcard
Creditcards (Visa, Mastercard) worden in de duurdere hotels, restaurants en winkels geaccepteerd.