Online Chat

Reizen naar Panama

Festivals Panama

Omdat Panama een overwegend christelijk land is, worden de christelijke feesten als Allerzielen, Kerstmis, Driekoningen en Pasen uitgebreid gevierd. Panama heeft sowieso veel religieuze feesten en is rijk aan folklore en volkstradities. Het carnaval en Semana Santa (de Heilige Week voor Pasen) zijn bijzonder om mee te maken. Het carnavalsfeest  Las Tablas, ieder jaar in het weekend vóór Aswoensdag trekt massa's mensen.

Nationale feestdagen in Panama
De nationale feestdagen in Panama zijn o.a.: 1 januari (Nieuwjaarsdag); 9 januari (Martelaarsdag); 15 augustus (de Stichting van Oud-Panama); Allerzielen (2 november); 3 november (Onafhankelijkheid van Colombia in 1903); 28 november (Onafhankelijkheid van Spanje in 1821); 8 december (Moederdag).

Festivals in Panama
Panama kent veel festivals, enkele bekende zijn:
-Feria de las Flores y del Café (bloemen en koffiefestival) in Boquete (half januari).
-Festival Patronales de La Virgen de Santa Librada, Las Tablas. De laatste dag wordt de koningin van de pollera gekozen (20 tot 22 juli).
- Feria Internacional del Mar, Bocas del Toro. Vijfdaags festival met volop dans, muziek, lokale handnijverheid en lokale gerechten (tweede week van september).
- Festival de la Mejorana, Guararé. Folkloristisch festival met veel muziek en dans. Ook hier verkiezing van de koningin van de pollera (laatste week van september).