Eten en drinken Panama

Panama heeft een internationale keuken. Er zijn Italiaanse, Chinese, Mexicaanse, Arabische en Indiaanse restaurants. Het eten in de indiaanse restaurants is pittig en soms echt heet, zeker als je daar ‘picante de la casa’ bestelt. Panama is minder een bonenland dan de andere Midden-Amerikaanse landen. In plaats van bonen zie je tijdens je rondreis door Panama vaker de Caribische bakbananen.

Gerechten in Panama
Veel maaltijden in Panama zijn gekruid met koriander (cilantro) of het daaraan verwante, maar sterkere culantro. Het meest voorkomende vlees in de maaltijd is kip. In Bocas del Toro aan de Caribische Zee is het eten  echt Caribisch; zo is er in bijna elke maaltijd kokos verwerkt. Speciale gerechten zijn: ceviche, rauwe vis in gekruide citroensaus en arroz con pollo, waarbij de rijst gemengd is met fijngehakte groenten

Drinken in Panama
Typische drankjes in Panama zijn arroz con piña, een drank gemaakt van rijst en ananas, en chicheme, een drankje van graan dat smaakt als havermoutepap. Leidingwater is in Panama niet geschikt voor consumptie. Mineraalwater is in Panama overal te koop. Verse vruchtensappen (jugos naturales) zijn overal verkrijgbaar.
Er zijn diverse Panamese biermerken. Kenners vinden meestal Balbao de beste. De nationale sterke drank is seco, een scherpe witte rum. Op het platteland is seco con leche (seco met melk) populair.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.