Reisdocumenten Oezbekistan

Voor Oezbekistan is een geldig internationaal paspoort verplicht dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst. Daarnaast moet je een visum hebben.

Om het visum te verkrijgen is ook een uitnodigingsbrief vereist. Koning Aap regelt deze uitnodigingsbrieven via haar lokale agenten. Het is noodzakelijk bij boeking al een kopie van je geldige paspoort naar ons toe te sturen. Wij hebben die kopie nodig bij het regelen van de uitnodigingsbrieven.

Het groepsvisum voor Oezbekistan kost € 40,- en wordt afgegeven door de Oezbeekse ambassade in Brussel. Groepsvisa zijn geldig bij minimaal 10 deelnemers. Mocht dit aantal niet gehaald worden, dan wordt er een individueel visum verstrekt en kost het visum € 105,-. De prijs van het visum is aan veranderingen onderhevig.

Gezien de complexe procedure raden wij onze klanten dringend aan het visum via ons te regelen. Koning Aap brengt € 25,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Het is echter per definitie wel mogelijk dit zelf te regelen.

Deelnemers aan onze reizen die kiezen voor een digitaal dossier dienen zelf de benodigde visumformulieren en –handleiding te downloaden van hun persoonlijke mijn.koningaap.nl reispagina. Deelnemers die kiezen voor een papieren dossier ontvangen deze formulieren bij hun bevestigingspakket.

Indien je het benodigde visum via ons regelt (wat we bij deze reis ten zeerste aanraden!), dien je de ingevulde visumformulieren, de pasfoto(s) en je paspoort volgens instructie op te sturen naar het visumloket. Je ontvangt je paspoort met visum dan voor vertrek per post terug.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.