Online Chat

Reizen naar Oezbekistan

Eten en drinken Oezbekistan

De Oezbeekse keuken is in onze ogen aan de vette kant. Plov, het standaardgerecht in Oezbekistan, bestaat uit rijst met schapenvlees, uien, wortels en rozijnen gebakken in schapenvet. Laghman is een noedelspoep waarvan de samenstelling nogal kan verschillen maar er zit altijd schapenvlees en groenten in. Shurpa is een vettige soep met een homp vlees en groenten. Erg populair in Oezbekistan zijn sjasliks, stukjes schapenvlees aan een spies.

Buitenlandse restaurants: Daarnaast zijn er restaurants waar overwegend Russisch eten geserveerd wordt zoals borsjt (bietensoep), bifsteks (gehakt), beef stroganoff (vlees in een sausje) en kotelet (gepaneerd vlees).
In de grotere steden vind je ook restaurants met een internationale keuken zoals Indiaas, Italiaans, Chinees of Koreaans. Ook liefhebbers van fastfood komen hier aan hun trekken.

Drinken in Oezbekistan: Bij het eten worden mineraalwater en frisdranken geserveerd. Koffie is niet altijd verkrijgbaar dit in tegenstelling tot thee (zwart of groen) dat overal en altijd gedronken wordt. Wodka is er in alle soorten en maten, evenals Oezbeekse champagne en cognac. Kwas is een soort licht alcoholisch drankje gemaakt van oud brood en gist. Westers bier is volop verkrijgbaar. In Oezbekistan kun je beter geen water uit de kraan drinken. Flessen water zijn overal te koop.