Eten en drinken Litouwen

In Litouwen draait alles om de aardappel. Bulviniai blinai zijn aardappelpannenkoeken en vedarai is worst van aardappel. Zeppelini zijn ballen van geraspte aardappelen die gevuld zijn met vlees en altijd en overal heb je de keuze uit verschillende soorten aardappelpannenkoeken. De koude rodenbieten soep is een echt zomergerecht. Gesmoorde gans gevuld met appels en pruimen is een Baltische specialiteit. In het zuiden van Litouwen serveert men brood dat gemaakt wordt van koolbladeren. Aan de Oostzeekust is gerookte paling verkrijgbaar. Behalve restaurants met traditionele gerechten vind je in Litouwen een ruim aanbod aan restaurants met een internationale keuken.

Drinken in Litouwen

Midus is een populair honingdrankje met wat alcohol. Bier (alus) wordt veel gedronken in Litouwen. Met ‘sweikata’ proost je op de gezondheid van je gastheer.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.