Zoeken
Achtergrond informatie
- Bevolking Litouwen
- Cultuur Litouwen
- Eten en drinken Litouwen
- Feestdagen en festivals Litouwen
- Fooien Litouwen
- Land en landschap Litouwen
- Religie Litouwen
- Taal Litouwen
- Weer en klimaat Litouwen
Praktische informatie
Reizen naar Litouwen
Eten en drinken Litouwen
In Litouwen draait alles om de aardappel. Bulviniai blinai zijn aardappelpannenkoeken en vedarai is worst van aardappel. Zeppelini zijn ballen van geraspte aardappelen die gevuld zijn met vlees en altijd en overal heb je de keuze uit verschillende soorten aardappelpannenkoeken. De koude rodenbieten soep is een echt zomergerecht. Gesmoorde gans gevuld met appels en pruimen is een Baltische specialiteit. In het zuiden van Litouwen serveert men brood dat gemaakt wordt van koolbladeren. Aan de Oostzeekust is gerookte paling verkrijgbaar. Behalve restaurants met traditionele gerechten vind je in Litouwen een ruim aanbod aan restaurants met een internationale keuken.
Drinken in Litouwen: Midus is een populair honingdrankje met wat alcohol. Bier (alus) wordt veel gedronken in Litouwen. Met ‘sweikata’ proost je op de gezondheid van je gastheer.
Drinken in Litouwen: Midus is een populair honingdrankje met wat alcohol. Bier (alus) wordt veel gedronken in Litouwen. Met ‘sweikata’ proost je op de gezondheid van je gastheer.
© 2024, Koning Aap