Online Chat

Reizen naar Litouwen

Communicatie Litouwen

Post van Litouwen naar de Benelux doet er ongeveer vijf dagen over. Internationaal bellen kan vanuit een telefooncel of op het postkantoor. Hiervoor heb je telefoonkaarten nodig die je bij het postkantoor of in een kiosk kunt kopen. Bellen vanuit een hotelkamer is altijd duurder. Als je vanuit Litouwen naar huis wilt bellen, toets dan eerst een 8 (wacht op kiestoon) en dan de landencode van Nederland 0031 of België 0032. Het nummer van Litouwen is +370.

Mobiel bellen in Litouwen: Al vanaf 2017 is bellen, sms’en en internetten met je mobiele telefoon vanuit een EU-land naar een ander EU-land veel goedkoper geworden. Je betaalt nu hetzelfde tarief als in Nederland of België. Vanaf Litouwen kun je dus gewoon naar Nederland of andere EU-landen bellen tegen dezelfde kosten als je in Nederland gewend bent. Dat geldt ook voor sms’en en mobiel internetten met je telefoon. Zie verder: www.bellen.com.

Als je vanuit Litouwen naar huis wilt bellen, toets dan eerst een 8 (wacht op kiestoon) en dan de landencode van Nederland 1031 of België 1032.

Wanneer je een simlock vrij toestel hebt kun je ook overwegen om een lokale SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. Die zijn verkrijgbaar bij kiosken, supermarkten en benzinestations. De bekendste mobiele telefoonmaatschappijen zijn Omnitel, Bite en Tele2.

WiFi in Litouwen:
Op veel plaatsen in Letland, zoals in hotels en veel restaurants , is Wi-Fi beschikbaar. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.