Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Groepsreizen naar Litouwen

Groepsreizen naar Litouwen

Groepsreizen Litouwen

Groepsreizen betekent sámen herinneringen creëren en koesteren. De meeste reiservaringen zijn moeilijk te plannen, maar waar je wél voor kunt zorgen is dat je reis zoveel mogelijk ingrediënten bevat om de unieke herinneringen te maken. Wissel de bezienswaardigheden vooral af met een proeve van de Litouwse keuken, zoals de verrukkelijke koude bietensoep.

Litouwen is de zuidelijkste van de Baltische Staten. Een rondreis Litouwen wordt vaak gecombineerd met Letland en Estland. Een bezoek aan Vilnius mag zeker niet ontbreken op een rondreis door Litouwen. De hoofdstad Vilnius, officieel ontstaan in 1327, heeft een rijke historie. Veel monumenten uit het verleden zijn geheel of gedeeltelijk bewaard gebleven. Slenter langs fraaie barokke gebouwen in een overwegend groene stad en neem af en toe plaats op een van de vele terrasjes. Bijvoorbeeld op het Raadhuisplein.

Neem tijdens je Litouwen groepsreis een kijkje in de roze Kerk van de Heilige Casimir, de oudste barokkerk van Vilnius (begin 17de eeuw) en genoemd naar de patroonheilige van Litouwen, Prins Casimir Jagiellon. De bakstenen Kerk van Sint Anna is een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in het land. Het harmonieuze gebouw is beroemd om zijn ritmische ontwerp van zijn verticale en gekromde lijnen. De Petrus en Paulus-kerk is het mooiste voorbeeld van barokkunst in de stad. De gewelven zijn versierd met meer dan 2000 figuren in wit stucwerk. Bijbelse, historische, allegorische en mythologische figuren naast taferelen uit veldslagen.

Buiten Vilnius tref je op je groepsreis Litouwen het trotse kasteel van Trakai, gelegen in een prachtig bos- en merengebied. De Koerse landtong (Curonian Spit) is een lange smalle kuststrook met enkele lagunes en zandstranden. Een uniek vogelrijk natuurgebied met hoge witte zandduinen dat in 2000 door UNESCO op de lijst van Werelderfgoederen is geplaatst.