Zoeken
Achtergrond informatie
- Bevolking Kirgizië
- Cultuur Kirgizië
- Duurzaamheid Kirgizië
- Eten en drinken Kirgizië
- Feestdagen en festivals Kirgizië
- Fooien Kirgizië
- Land en landschap Kirgizië
- Religie Kirgizië
- Taal Kirgizië
- Weer en klimaat Kirgizië
Praktische informatie
Reizen naar Kirgizië
Eten en drinken Kirgizië
De standaardmaaltijd in Kirgizië is de pittige laghman, een maaltijd van noedels. Beshbarmak, letterlijk ‘vijf vingers’ wordt met de hand gegeten en is een feestmaal. Het bestaat uit grote platte noedels met daarbovenop lams- of paardenvlees, gekookt in een groentesoep. Kesme is een dikke noedelsoep met stukjes aardappel, groenten en vlees. Jarkop is gesmoord vlees met groenten en noedels. Hoshan zijn gefrituurde of gestoomde noedels. Worstjes van paardenvlees - kazy, karta of chuchuk – eet men het liefst in combinatie met wodka.
Drinken in Kirgizië: De nationale drank is koumis, licht alcoholische paardenmelk, verkrijgbaar in de lente en vroege zomer. Het wordt meestal door nomaden langs de kant van de weg verkocht en smaakt een beetje naar waterige karnemelk. Bozo is een dikke mousserende drank gemaakt uit gekookt gefermenteerde gierst of andere graansoorten. Jarma en maksym zijn gefermenteerde gerstdranken, gemaakt van yoghurt en gist. In Bishkek kun je het kopen onder de naam Shoro.
Drinken in Kirgizië: De nationale drank is koumis, licht alcoholische paardenmelk, verkrijgbaar in de lente en vroege zomer. Het wordt meestal door nomaden langs de kant van de weg verkocht en smaakt een beetje naar waterige karnemelk. Bozo is een dikke mousserende drank gemaakt uit gekookt gefermenteerde gierst of andere graansoorten. Jarma en maksym zijn gefermenteerde gerstdranken, gemaakt van yoghurt en gist. In Bishkek kun je het kopen onder de naam Shoro.
© 2024, Koning Aap