header image

Familiereis VIETNAM, CAMBODJA EN THAILAND AVONTUUR

22 dagen - v.a. € 2.495,- Boek nu

Excursies Familiereis VIETNAM, CAMBODJA EN THAILAND AVONTUUR

8,4 (132)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van o.a. de Vietnamese dong. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Tet) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

NB: Voor kinderen t/m 11 jaar en/of korter dan 1.40 m is er in sommige gevallen een korting op de genoemde excursieprijs. Als je jonger bent dan 12 jaar, maar wel langer dan 1.40 m krijg je vaak geen korting. Koning Aap heeft hier geen invloed op. Je dient je paspoort te laten zien om je leeftijd aan te tonen.

Hanoi – Sightseeing per cyclo

Ter plaatse boekbaar € 21,-

In de ochtend bekijk je per driewielige cyclo (een soort fietsriksja) de 1000 jaar oude stad. De rit met deze traditionele vorm van transport geeft je een indruk van het straatbeeld van Hanoi. De rit brengt je naar het Ho Chi Minh Mausoleum en de Eenzuilige Pagode (een boeddhistisch tempeltje, dat op één pilaar staat). Je rijdt door de oudste wijk van Hanoi, waar het bruisende handelscentrum is ontstaan. Het is niet moeilijk om te bedenken wat je in de Rijststraat, Zijdestraat, Stoffenstraat, Papierstraat en Oliestraat kunt kopen.

NB: Toegang tot het Mausoleum van Ho Chi Minh wordt alleen verleend mits je ‘netjes’ gekleed bent (geen T-shirt of shorts). Je tas/camera gaan in een locker voordat je naar binnen gaat.

Excursietijd: 4 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer per cyclo
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh-stad – Mekongdelta

Ter plaatse boekbaar € 34,-

Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar Cai Be, in de Mekongdelta. Na aankomst stap je over op een boot en vaart over de Mekong naar Vinh Long. Onderweg zie je de bedrijvige drijvende markt en proef je exotisch tropisch fruit in een locale boomgaard. Je bekijkt enkele familiebedrijfjes, waar onder andere kokossnoepjes, popcorn of rijstpapier wordt gemaakt. De Vietnamese lunch wordt geserveerd in een bonsaituin.
Op de terugweg vaar je langs de scheepswerf en ervaar je het drukke leven op de machtige Mekong. Vervolgens rijd je terug naar je hotel in Ho Chi Minh-stad.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: transfers, genoemde boottrips, Engelstalige gids, entreegelden, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh-stad – Kookdemonstratie en diner bij lokale familie Trinh

Ter plaatse boekbaar € 22,-

Wil je van het ‘toeristische pad’ af en een kookdemonstratie bijwonen met authentieke gerechten? Probeer dan ‘Trinh’s Home dinner’.  Een uitgelezen kans om in contact te komen met de Vietnamese keuken en cultuur. In een vriendelijke, warme atmosfeer leer je de geheimen van de Vietnamese keuken bij de familie Trinh. Aan het eind van de demonstratie, waarbij je uiteraard een handje meehelpt, ben je in staat enkele Vietnamese gerechten te bereiden waarmee je thuis vrienden en familie kunt verrassen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
17:00 uur: Vertrek
17:30 uur: Bezoek lokale markt
18:00 uur: Aankomst bij de familie Trinh
19:00 uur: Diner
Circa 20.00 uur: Vertrek

Inbegrepen: transfers, diner, een drankje
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

Hoi An – Groente- en kruidendorpje Tra Que

Ter plaatse boekbaar € 13,-

Je bezoekt het dorp Tra Que, waar je het dagelijks leven en werken van de lokale boerenbevolking goed kunt ervaren. Hierbij ga je op de fiets vanuit Hoi An naar een lokale boerderij in Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. Na een introductie over de geschiedenis van het dorpje waar voornamelijk groente en kruiden worden verbouwd, kun je de veldjes bekijken en de boeren helpen op het land. Afhankelijk van de tijd van het jaar help je het land bemesten met wier uit het lokale meer, harken, zaaien, onkruid wieden, oogsten, water geven of andere tuinactiviteiten.

Excursietijd: 3 à 4 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, fietshuur
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – My Son

Ter plaatse boekbaar € 34,-

Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt naar de Cham-tempels van My Son, die prijken op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. De opgravingen liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Hoewel ook hier de oorlog haar sporen heeft nagelaten, is het nog steeds een interessante en sfeervolle plaats om te bezoeken. Na de verkenning van My Son ga je naar Cau Lau, waar je aan boord stapt van een bootje. Je brengt een bezoekje aan het pottenbakkersdorp Thanh Ha en aan Kim Bong, een dorp bekend om zijn houtbewerking. Vervolgens keer je terug naar Hoi An.

Excursietijd: 6 à 8 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld,vervoer per bus en boot, picknick lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Quy Nhon naar Ho Chi Minh-stad – Binnenlandse vlucht inclusief transfers en extra hotelnacht

Te boeken voor vertrek € 75,-

Je kunt ervoor kiezen om het traject tussen Quy Nhon en Ho Chi Minh-stad af te leggen per vliegtuig (in plaats van de nachttrein). Wij zorgen voor de transfer van het hotel in Quy Nhon naar de luchthaven, de vlucht van Quy Nhon naar Ho Chi Minh-stad en de transfer van de luchthaven in Ho Chi Minh-stad naar het hotel. Je slaapt een extra nacht in Ho Chi Minh-stad. Als je dit wilt, geef dat dan door bij de boeking van je reis.
Genoemde prijs is bij 2 personen, op indeling in een tweepersoonskamer in Ho Chi Minh-stad.

Siem Reap – Angkor

Ter plaatse boekbaar € 54,-

Je bezoekt Angkor Wat en de Ta Phrom-tempel. Angkor Wat is één van ‘s werelds grootste religieuze bouwwerken en de bekendste tempel van het Angkor Archeologisch Park dat een gebied van ruim 400 km² beslaat. Alle tempels stammen uit het Khmerrijk, de 9de tot de 15de eeuw. Angkor Wat zelf werd in de eerste helft van de 12de eeuw gebouwd in opdracht van koning Suryavaeman ll. Hij koos hiervoor vruchtbare grond en rondom de tempel ontstonden steden. Gigantische woudreuzen in de Ta Prohm-tempel omklemmen de rotsblokken, tempelmuren en -daken en meterslange dikke boomwortels kronkelen zich door de ruïnes.

Excursietijd: circa 7 à 8 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld voor 1 dag, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi

NB: KInderen tot en met 11 jaar betalen € 19 (in plaats van € 54), maar moeten hun leeftijd wel kunnen aantonen. Breng dus je paspoort of een kopie van je paspoort mee tijdens deze excursie! Prijzen zijn onder voorbehoud.