Familiereis VIETNAM, CAMBODJA EN THAILAND AVONTUUR
21 dagen - v.a. €2 595 Boek nu

Excursies Familiereis VIETNAM, CAMBODJA EN THAILAND AVONTUUR

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Vietnamese dong van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Tet) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

NB: Voor kinderen t/m 11 jaar en/of korter dan 1.40 m is er in sommige gevallen een korting op de genoemde excursieprijs. Als je jonger bent dan 12 jaar, maar wel langer dan 1.40 m krijg je vaak geen korting. Koning Aap heeft hier geen invloed op. Je dient je paspoort te laten zien om je leeftijd aan te tonen.

Hanoi – Sightseeing per cyclo

Ter plaatse boekbaar voor € 24

In de ochtend bekijk je per driewielige cyclo (een soort fietsriksja) de 1000 jaar oude stad. De rit met deze traditionele vorm van transport geeft je een indruk van het straatbeeld van Hanoi. De rit brengt je naar het Ho Chi Minh Mausoleum en de ‘One Pillar Pagoda’ (een boeddhistisch tempeltje, dat op één pilaar staat). Je rijdt door de oudste wijk van Hanoi, waar het bruisende handelscentrum is ontstaan. Het is niet moeilijk om te bedenken wat je in de Rijststraat, Zijdestraat, Stoffenstraat, Papierstraat en Oliestraat kunt kopen.

NB: Toegang tot het Mausoleum van Ho Chi Minh wordt alleen verleend mits je ‘netjes’ gekleed bent (geen T-shirt of shorts). Je tas/camera gaan in een locker voordat je naar binnen gaat.

Excursietijd: 4 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer per cyclo
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh City – Mekongdelta

Ter plaatse boekbaar voor € 38

Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar Cai Be, in de Mekongdelta. Na aankomst stap je over op een boot en vaart over de Mekong naar Vinh Long. Onderweg zie je de bedrijvige drijvende markt en proef je exotisch tropisch fruit in een locale boomgaard. Je bekijkt enkele familiebedrijfjes, waar onder andere kokossnoepjes, popcorn of rijstpapier wordt gemaakt. De Vietnamese lunch wordt geserveerd in een bonsai tuin.
Op de terugweg vaar je langs de scheepswerf en ervaar je het drukke leven op de machtige Mekong. Vervolgens rijd je terug naar je hotel in Ho Chi Minh City.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: transfers, genoemde boottrips, Engelstalige gids, entreegelden, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh Stad – Waterpoppenshow

Ter plaatse boekbaar voor € 17

De Waterpoppenshow is een traditionele Vietnamese theatervorm. Zoals de naam al zegt, geen gewoon poppentheater: de marionetten bewegen op het water! Je krijgt een voorstelling te zien van ongeveer een half uur.

Excursietijd: 50 minuten

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – Groente- en kruidendorpje Tra Que

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Je bezoekt het dorp Tra Que, waar je het dagelijks leven en werken van de lokale boerenbevolking goed kunt ervaren. Hierbij ga je op de fiets vanuit Hoi An naar een lokale boerderij in Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. Na een introductie over de geschiedenis van het dorpje waar voornamelijk groente en kruiden worden verbouwd, kun je de veldjes bekijken en de boeren helpen op het land. Afhankelijk van de tijd van het jaar help je het land bemesten met wier uit het lokale meer, harken, zaaien, onkruid wieden, oogsten, water geven of andere tuinactiviteiten.

Excursietijd: 3 à 4 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, fietshuur
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – Lantaarns maken en fietsen

Ter plaatse boekbaar voor € 7

Je ontdekt Hoi An op de fiets. Een Engelstalige gids kan je vertellen over de geschiedenis van het stadje terwijl je door de oude straten zoeft. Je fietst naar het huis van een vakman die zich specialiseert in het maken van lantaarns. Hij zal je alles vertellen over de geschiedenis van het lantaarn maken, de technieken, vormen en kleuren. Nadat hij je de stappen in het maken van een lantaarn heeft uitgelegd, mag je het zelf proberen en eigenhandig je souvenir maken! In het oude centrum van Hoi An zie je veel versierde huizen, meestal vrolijk geel met prachtige, donkere luiken en rode lantaarns.

Excursietijd: 2 à 3 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – Tra Nhieu

Ter plaatse boekbaar voor € 23

Na het ontbijt word je opgehaald en naar de Thu Bon-rivier gebracht. Hier stap je op een traditionele vissersboot en vaar je over deze rivier naar Tra Nhieu. Hier aangekomen kom je alles te weten over de ambachten van het dorpje zoals de landbouw, vissen, vee houden en het maken van traditionele matrassen. Enkele lokale vissers zullen je hun traditionele vistechnieken (zoals net werpen) laten zien en later geniet je samen met hen van de lunch op een rivierbank. Vervolgens rijd je over landelijke paadjes langs kleine dorpjes, die nog door weinig toeristen bezocht zijn. De boot brengt je terug naar Hoi An.

Excursietijd: circa 5 à 6 uur
Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, boot en lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Nha Trang – Vinpearl Amusementspark

Ter plaatse boekbaar voor € 45

Je wordt naar de Cau Da Pier gebracht, waar je met de kabelbaan over de Nha Trang Baai naar het Vinpearlland Amusementspark gaat. In dit familie pretpark kun je de hele dag samen van de attracties genieten. Je vindt er onder andere achtbanen, een carrousel, 4D films, botsauto’s en een Children’s Paradise Park. Er is ook pas een Waterpark geopend, dus vergeet je zwemspullen niet mee te nemen!

Excursietijd: circa 7 à 8 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer en kabelbaan
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi

Siem Reap – Angkor

Ter plaatse boekbaar voor € 62

Je bezoekt Angkor Wat en de Ta Phrom-tempel. Angkor Wat is één van ‘s werelds grootste religieuze bouwwerken en de bekendste tempel van het Angkor Archeologisch Park dat een gebied van ruim 400 km² beslaat. Alle tempels stammen uit het Khmer rijk, de 9de tot de 15de eeuw. Angkor Wat zelf werd in de eerste helft van de 12de eeuw gebouwd in opdracht van koning Suryavaeman ll. Hij koos hiervoor vruchtbare grond en rondom de tempel ontstonden steden. Gigantische woudreuzen in de Ta Prohm-tempel omklemmen de rotsblokken, tempelmuren en -daken en meterslange dikke boomwortels kronkelen zich door de ruïnes.

Excursietijd: circa 7 à 8 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld voor 1 dag, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi

NB: KInderen tot en met 11 jaar betalen € 19 (in plaats van € 58), maar moeten hun leeftijd wel kunnen aantonen. Breng dus je paspoort of een kopie van je paspoort mee tijdens deze excursie! Prijzen zijn onder voorbehoud.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.