Zoeken

header image

Familiereis ALBANIË

Groepsgrootte: 8-22 14 dagen
v.a. € 1.595,-
Boek nu

Excursies Familiereis ALBANIË

7,6 (28)
 • Saranda – Dagtrip naar Corfu

  Ter plaatse boekbaar € 70,-

  In de ochtend stap je op de ferry richting het Griekse eiland Corfu. Onder begeleiding van een lokale gids start je vanaf het beroemde Pontikonissi ‘Muizeneiland’ en vanaf daar bezoek je onder andere het prachtige Achilleion Paleis (ooit de thuisbasis van de Oostenrijkse prinses Elizabeth, ook wel Sissi genoemd), de tuinen van het paleis en de oude stad met de twee Venetiaanse forten, vele interessante musea en het Spianada plein. Na de tour heb je zelf nog wat vrije tijd in het oude centrum te besteden, voor je weer met de ferry terugkeert. 

  Duur: Hele dag
  Inbegrepen: Retour ferry overtocht, alle transport per bus, entreeticket Achilleion museum en een lokale gids.
  De prijs voor kinderen t/m 11 jaar bedraagt: € 50,-
   

 • Durrës: Stadstour

  Ter plaatse boekbaar € 15,-

  De havenstad Durrës ligt aan de Adriatische Zee en is een van de oudste steden in Albanië. De Grieken hebben de stad gesticht en Epidamnus genoemd, de Romeinen noemden haar later Dyrrachium. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het amfitheater en de Venetiaanse toren. 

  Duur: 4 uur
  Inbegrepen:Vervoer, gids
  Niet inbegrepen: Entreegeld, fooi

 • Saranda: Historische stad Butrint, Ksamili Beach en Mesopotam

  Ter plaatse boekbaar € 30,-

  Na het ontbijt vertrek je voor een halve dag durende excursie naar de archeologische plaats Butrint. De stad is in het eerste millenium v. Chr. gesticht door Grieken en wordt als een van de belangrijkste plaatsen uit de oudheid in de Balkan gezien. Je bezoekt er onder andere het amfitheater, de overblijfselen van het thermische bad en de leeuwenpoort. Na het bezoek aan Butrint, bezoek je Ksamil, een prachtig strand dat onderdeel is van het Butrint Nationaal Park. 

  Duur: Circa 4,5 uur 
  Inbegrepen: Vervoer, entree Butrint, Engelstalige gids
 • Theth: Bezoek Blue Eye

  Ter plaatse boekbaar € 16,-

  Tijdens deze halve dag excursie ga je met een lokale gids naar 'de Blue Eye of Theth'. Afgelegen in een diep bosgebied, omringd door hoge bomen, ligt 'de Blue Eye of Theth'. Kleurrijk en glashelder water gecreëerd door de natuur. Je wordt opgehaald bij de accommodatie en rijd dan via de Grunas waterval en het dorp Nderlysaj naar de Blue Eye. Trek goede wandelschoenen aan en neem wat te eten en te drinken mee. 

  Duur: Circa 4 uur
  Inbegrepen: Vervoer, een Engelssprekende lokale gids en een broodje voor onderweg.
 • Tirana: Dajti Mountain

  Ter plaatse boekbaar € 42,-

  Breng een bezoek aan de Dajti berg. Per kabelbaan ga je omhoog naar de top van de berg. Onderweg naar boven heb je al prachtig panoramisch uitzicht. De rit duurt ongeveer 15 minuten. Je bezoek het Dajti Adventure park, waar je kunt klimmen, klauteren en ziplinen. Aan het einde van de dag ga je per kabelbaan ook weer naar beneden.

  Duur: Ca. 4 uur
  Inbegrepen: Transport, entreebewijs voor de kabelbaan en toegangsbewijs voor het Dajti Adventure park