Online Chat

Reizen naar Cyprus

Cultuur Cyprus

De gewoontes, tradities en cultuur van Cyprus gaan ver terug in de geschiedenis. Al van oudsher treffen veel culturen elkaar op het eiland. Tegenwoordig zie je dat vooral in de verdeling van het eiland door Griekenland en Turkije. Van 1925 tot 1960 was Cyprus een Britse kolonie. De invloeden van die voormalig overheerser zijn nog altijd op het eiland te zien. Zo zijn er Britse stekkers en stopcontacten, en kun je op Cyprus ook vaak een typisch Engels ontbijtje krijgen.

Muziek en dans in Cyprus: Muziek en dans hebben op Cyprus invloeden van meerdere culturen, maar toch vooral Turks en Grieks. In de muziek wordt veel gebruik gemaakt van violen, waarop dan ook traditionele dansen worden uitgevoerd. De muziek lijkt enigszins op de muziek in Griekenland, maar toch zijn er verschillen te ontdekken.

Ambachten in Cyprus: De ambachtelijke vervaardiging van tapijten, aardewerk, manden, sieraden en lederwaren is een eeuwenoud bestanddeel van de oriëntaalse cultuur. Je treft dan ook veel zaken die deze artikelen verkopen en waar je wat ziet over bijvoorbeeld de kunst van het tapijthandwerk. Je komt dan meer te weten over de bewerking van zijde, het verven van de wol en het arbeidsintensieve knopen met de befaamde ‘Turkse knoop’.

Werelderfgoed in Cyprus: De Werelderfgoedlijst van UNESCO bevat cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden. In Cyprus prijken op de lijst: Paphos, beschilderde kerken in het Troodosgebergte en Choirokoitia.

Roken in Cyprus: Op Cyprus is het verboden te roken in openbare ruimtes zoals musea, restaurants, luchthavens en hotels. In veel gevallen word je verwezen naar een speciale rookruimte of kun je buiten roken.