Online Chat

Reizen naar Cuba

Geldzaken Cuba

De officiële munteenheid in Cuba is de CUP (Cuban peso, ook wel moneda nacional genoemd ). Dit is de munt, waarmee Cubanen in hun dagelijks leven betalen in de winkel, op de markt en in de bus. Biljetten zijn er van één, drie, vijf, tien, twintig en vijftig peso’s en munten van één en drie peso’s. Verder zijn er munten van één, twee, vijf, twintig en veertig centavos. Op het drie peso biljet en op de drie peso munt staat de beeltenis van Che Guevara. Omdat de Cubanen weten dat toeristen dit een leuk souvenir vinden, zijn deze munten en biljetten nauwelijks in omloop, maar ze worden wel op straat verkocht.

Toeristen dollar op Cuba: De Cubaanse regering had tot 2021 voor toeristen de CUC (peso convertible) - ook wel divisa of dollar genoemd - in omloop gebracht. Per 1 januari 2021 is er echter nog maar 1 munteenheid op Cuba, de CUP. De CUC is nog wel in te wisselen tot juni 2021.

ATM op Cuba: Aangezien je met een gewone bankpas niet kunt pinnen is het zaak om voldoende contante euro’s (geen dollars!) mee te nemen. Deze kun je wisselen bij banken of cadeca’s. Bij Cadeca’s en banken kun je geld opnemen met je creditcard (alleen Visa- en Mastercard, niet met American Express!). Bij sommige ATM’s kun je pinnen met Visacard. Op straat geld wisselen is verboden.