Communicatie Costa Rica

Post van Costa Rica naar de Benelux is een tot twee weken onderweg. De post kun je het beste afgeven bij de hotelreceptie of het postkantoor. Bellen kan vanuit telefooncellen, met een telefoon- of chipkaart. Bellen vanuit hotels is ook mogelijk maar is duurder. Het landennummer van Costa Rica is +506, van Nederland +31 en van Belgie +32.

Mobiel bellen in Costa Rica
Costa Rica beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Informatie over de beltarieven vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landennummer van Costa Rica is +506, van Nederland +31 en van België +32. Houd er wel rekening mee dat er geen bereik is in afgelegen gebieden. Als je een simlock vrij toestel hebt kun je bij een telefoonwinkel (Claro, Fullmovil, Kolbi, Movistar) of kiosk een SIM-kaart en beltegoed (recarga) aanschaffen. Vraag of de verkoper de SIM-kaart installeert.  

Internet in Costa Rica
Veel hotels en restaurants beschikken over WiFi (internet inalambrico). Dat geldt ook voor een groot aantal cafés en restaurants.   Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.