Reizen naar Costa Rica

Bagage en kleding Costa Rica

We adviseren je om je bagage tijdens je Costa Rica rondreis of je Costa Rica familiereis mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een koffer is voor deze reis ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat een koffer vaak moeilijk op te bergen is in de bus. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 15 kilo bagage mee te nemen (het maximum van de luchtvaartmaatschappij is 20 kilo).

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Neem vooral luchtige katoenen kleding mee. Ook is het handig om afritsbare broeken mee te nemen.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan wandelschoenen, sandalen, regenkleding, paraplu, zaklamp, verrekijker, evt. snorkelspullen, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, anti-muggenlotion, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, handdoeken, zonnebril, zonnebrandcrème, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, een zakmes (niet in je handbagage!), paspoortkopieën en verzekeringsbewijs van je cheques en je reisverzekeringspolis. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of klamboe mee te nemen.