Eten en drinken Tadjikistan

Echte Tadjiekse maaltijden zijn o.a. nahud sambusa, kikkererwten in een deegpakketje of nahud shavla, kikkererwtenpap. Bonen met melksoep wordt ook veel gegeten; oshi siyo halav is een unieke kruidensoep. Tuhum barak is een smakelijke eierdeeg ravioli met een sausje van sesamzaad. Chakka is kwark gemengd met kruiden. Het smaakt heerlijk met  een stuk van het platte brood. Kurtob is iets lekkers van het platteland. Het bestaat uit brood, yoghurt, ui en koriander met een roomsausje eroverheen. In Badakshan is er borj - een pikant papje van vlees en graan.

Drinken in Tadjikistan
Thee ofwel ‘tsjaj’ wordt altijd en overal gedronken. Shir chai is een zoutige geitenmelk boterthee. Het is heel populair in het Pamir-gebergte. "Gegarandeerd gaan de haren op je borst er rechtop van staan." Zowel in Hissar als Dushanbe wordt lokaal bier gebrouwen. Toch wordt Russisch importbier zoals Baltika het meest gedronken. In restaurants kun je behalve bier, wijn, wodka en bubbeltjeswijn (shampanski) bestellen. Het beste bubbeltjes mineraalwater is Obi Zulol en Pamir. Dushanbe en Khorog hebben hun eigen colafabrieken. De lokale gefabriceerde cola's en frisdranken zijn erg zoet. RC Cola smaakt het best.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.