Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

header image
Classic
8,1 (360)

Rondreis Thailand

15 dagen
v.a. € 1.631,-

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding

8,4

Prijs/kwaliteit

7,8

Accommodatie

7,5

Transport

8,2

Totale beoordeling

8,1
360 respondenten

Vertrekdatum: 11/04/2024

Beoordeling: 8

8

Nathalie: Het is best een intensieve reis qua verkassen, maar wat een geweldig mooie dingen hebben wij gezien in een relatief korte tijd. Wij hadden een lokale reisleidster en dat beviel ons super. Jao is een topper die vol enthousiasme verteld over de mogelijkheden, geschiedenis etc. Wij vinden haar een dikke 10 waard! Wij gaan zeker nog eens terug naar Thailand om meer te ontdekken, want wat is er veel te zien :) Koning Aap, bedankt!

Vertrekdatum: 11/04/2024

Beoordeling: 6

6

Jeanne: Prima gids. Meer extra kosten dan verwacht voor excursies/opties.

Vertrekdatum: 18/02/2024

Beoordeling: 9

9

Wilco: We hebben een topreis gehad met een uitstekende lokale gids Wan, die ons veel van de tradities, geschiedenis en het eten heeft bijgeleerd. Twee weken is kort, maar ook heel krachtig en dynamisch. De groep was klein maar super gezellig, zou zo de reis opnieuw weer willen doen.

Vertrekdatum: 23/11/2023

Beoordeling: 9

9

Marijke: De reis voldeed volledig aan de verwachtingen. Thailand is een prima keuze voor een beginnende Azië-reiziger en een aangenaam weerzien met Zuid-Oost-Azië voor de ervaren globetrotter.

Vertrekdatum: 23/11/2023

Beoordeling: 9

9

Merel: Wat een geweldige reis en ontzettend leuke groep! Zeker een aanrader! Het tempo lag vrij hoog, maar doordat de reisbegeleider alles goed regelde, is het alsnog een van de meest ontspannen reizen die ik gemaakt heb. Iets meer tijd in Bangkok en Koh Samed was wel fijn geweest.

Vertrekdatum: 23/11/2023

Beoordeling: 9

9

Walter: r wel vermoeiende reis met een inspirerende reisbegeleider die ons veel leerde over Thailand en de Thais. De groep viel reuze mee.

Vertrekdatum: 05/11/2023

Beoordeling: 9

9

Reiziger: Heel mooie reis, mooiste highlights en meer leuke excursies, zeker een aanrader om Thailand te leren kennen.

Vertrekdatum: 05/11/2023

Beoordeling: 10

10

Sonja: Wat een fantastische reis door dit prachtige land. We hebben zoveel gezien in korte tijd zonder dat dat een te druk programma was. Dit was ook te danken aan de super begeleiding van onze gids Aree! De 2 daagse jungle tocht naar de ongerepte Karen village was ook voor ons een van de hoogtepunten. Zorg wel voor goede wandelschoenen want deze tocht is iets wat je niet wilt missen maar is niet te doen op gladdere gymschoenen. Ook is het belangrijk dat je geen grote blessures en een vrij goede conditie hebt, maar de uitdaging van het lopen wordt volop beloond door de unieke belevenis en de gastvrijheid in het dorp. Wat een prachtig land en prachtige reis was het!

Vertrekdatum: 05/11/2023

Beoordeling: 5

5

Martine: We hebben een zeer fijne reis gehad naar Thailand. Fijne medereizigers en een voortreffelijke begeleider die ons allemaal steeds bijstond met goede informatie en tips. De hotels waren goed en basic. De annulering van de nachttrein en vervangen door een busrit van ruim 800 km was vreselijk. Weinig comfort op de bus en geregeld moeten stoppen omdat er geen toilet aanwezig was. Als compensatie kregen we een nacht extra in ons hotel. We zijn hierdoor een dag aan reidtijd verloren. De excursies waren goed georganiseerd. De 2 en 1 daagse trektochten door de jungle zijn zeker de moeite waard. Toch wil ik als tip meegeven dat deze op fysiek vlak beter omschreven moeten worden op de website. Desondanks het minpunt van de nachttrein, kijken we zeker terug op een onvergetelijke vakantie. Bij deze wil ik onze medereizigers bedanken voor de fijne tijd samen en ook in het bijzonder de reisbegeleider die deze reis onvergetelijk maakte.

Vertrekdatum: 05/11/2023

Beoordeling: 8

8

Frédéric: Deze reis is een ideale kennismaking met Thailand. Perfecte balans tussen cultuur, natuur en strand. Uitstekende begeleiding en lekker eten.

Vertrekdatum: 05/11/2023

Beoordeling: 9

9

Mariska: Één pracht vakantie. Echt een aanrader!! Ervaringen en herinneringen om in te kaderen.

Vertrekdatum: 09/07/2023

Beoordeling: 8

8

Jeroen: Een onwaarschijnlijk leuke en onbekommerde ervaring, mede dankzij onze onvolprezen reisbegeleider Nicky Kupptavatin. @Nick: ขอบคุณ

Vertrekdatum: 25/12/2022

Beoordeling: 8

8

Anja: De reis was boven mijn verwachtingen, gezien het aantal afwisselende situaties en locaties die we hebben meegemaakt en gezien. Ook de periode Kerst/Oud- en Nieuwjaar met prachtig weer is mij goed bevallen.

Vertrekdatum: 03/11/2022

Beoordeling: 9

9

Annie: Toffe ontspannende reis. De tweedaagse evenwel niet minimaliseren want de reisbegeleider probeert te overtuigen om deze toch te doen. Volg de website welke een goede conditie aanbeveelt

Vertrekdatum: 16/10/2022

Beoordeling: 7

7

Elke: Een leuke reis als je voor de eerste keer naar Azië gaat. De tweedaagse trekking is het hoogtepunt van de reis. Ook de fietstocht door Bangkok en Ayutthaya is een aanrader. De lange trip naar het eiland Koh Samed is lang en er is niet zo veel te doen…

Vertrekdatum: 16/10/2022

Beoordeling: 7

7

Reiziger: De 2-daagse trektocht in deze reis is echt een topper (wel enige conditie vereist) en heerlijk back to basic! Ook het bezoek aan de olifanten is deze afreis waard. Zoek je echter meer authenticiteit, dan zijn naar onze ervaring andere Aziatische landen (ook in het aanbod van Koning Aap) een betere keuze.

Vertrekdatum: 16/10/2022

Beoordeling: 9

9

Loes: Het was voor mij de eerste keer dat ik met Koning Aap op reis ben geweest. Een fantastische ervaring, met heel veel afwisseling. De groep heeft ook bij gedragen aan een geslaagde vakantie.Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de goede organisatie. Loes.

Vertrekdatum: 07/08/2022

Beoordeling: 8

8

Axelle: Topreis! Een leuke mix tussen cultuur, natuur en ontspanning. Je dompelt je samen met de groep en reisbegeleider volledig onder in de Thaise cultuur, lokale gebruiken en alles wat dit land te bieden heeft. Er is voor ieder wat wils door de optionele excursies. Een aanrader :)

Vertrekdatum: 08/11/2019

Beoordeling: 8

8

Fons: Met Koning Aap naar Thailand bezoek je de mooiste plekken van het land, en hoef je geen zorgen te hebben over je vervoer en accommodatie. Met een Nederlandse reisbegeleider met kennis van het land kan je zelf lekker genieten van een onvergetelijke vakantie.

Vertrekdatum: 08/11/2019

Beoordeling: 8

8

Eduard: Goed georganiseerde reis met diverse interessante opties. Mooi land met zeer gastvrije en vriendelijke bevolking.

Vertrekdatum: 08/11/2019

Beoordeling: 10

10

Reiziger: Een heerlijke reis met een mooie balans tussen natuur, cultuur en strand. Een hele enthousiaste reisbegeleider die ons heeft meegenomen naar de mooiste tempels en de beste restaurantjes.

Vertrekdatum: 27/10/2019

Beoordeling: 7

7

Charlotte: Aangename eerste ervaring met Koning Aap. Mooie bestemming, leuke groep, entertaining reisbegeleider, druk maar uiterst boeiend programma. Graag prijslijst toevoegen voor alle optionele excursies zodat kostenplaatje goed kan ingeschat worden.

Vertrekdatum: 28/07/2019

Beoordeling: 8

8

Liesbet: Wij hebben erg genoten van deze reis naar Thailand. De Thaise gastvrijheid sprak ons enorm aan. Een hoogtepunt was zeker de (optionele) Cooking Class en de (optionele) fietstocht door Bangkok. Neem best wel een papieren reisgids mee. Er zijn in deze reis heel wat vrije dagen, en dan is zo'n gids wel handig. Geniet ook van de vele massagemogelijkheden en eetgelegenheden waar de Thai zélf gaan eten, aan zeer democratische prijzen!

Vertrekdatum: 28/07/2019

Beoordeling: 8

8

kenneth: Leuke reis gehad. Toffe groep en een leuke begeleidster. Prachtig land zeker de moeite waard om het te bezoek. Breng in chiang rai zeker een bezoek aan de grote witte boeddha.

Vertrekdatum: 17/11/2018

Beoordeling: 8

8

Christophe: super reis, zeer afwisselend, toffe gids. Een aanrader

Vertrekdatum: 17/11/2018

Beoordeling: 9

9

Laurence: Aanrader, goed georganiseerd met professionele lokale reisbegeleider, aangename hotels, veel gezien, toffe groep.

Vertrekdatum: 17/11/2018

Beoordeling: 8

8

Riet: Wil je het mooie noorden van Thailand ontdekken? Dan is dit de perfecte reis om dit te doen. De nachttrein is een unieke ervaring, alsook de jungletrekking die zeker een aanrader is. Let hierbij wel op stevige stapschoenen. Prachtige reis gemaakt in een heerlijk gastvrij land.

Vertrekdatum: 17/11/2018

Beoordeling: 10

10

Mieke: Super reis gehad! Top begeleider, prachtig land, lekker eten...avondtuurlijk mooi alles was er. Zou het zooooo graag opnieuw beleven!

Vertrekdatum: 14/10/2018

Beoordeling: 9

9

Willem: Het was comfortabel reizen, met attente en ervaren gids Mr Wat, mooie natuur in het noorden, met de trekking van 2 dagen als hoogtepunt. Thailand is een culinair genoegen. De fietstocht in Bangkok was een mooie ontdekking.

Vertrekdatum: 14/10/2018

Beoordeling: 10

10

rita: Ik zou de reizigers aanraden om voor een lokale gids te kiezen. dit kennen het land en de cultuur beter dan wie ook. Zefs iemand die er al jaren woont is niet van alles op de hoogte. De reis naar Thailand met reisbegeleider Mr. Wat is onvergetelijk en een echte aanrader.

Vertrekdatum: 15/07/2018

Beoordeling: 8

8

Naomi: Tijdens deze reis heb ik veel leuke bestemmingen gezien. Het was een goede mix tussen stad en natuur. Aangezien we vanuit Bangkok naar het noorden reisden, hebben we veel verschillende tempels, marktjes, steden kunnen zien. Het was een strak schema qua reistijden, maar we hebben dit op een aangenaam tempo kunnen voltooien. Genoeg tijd dus om verschillende stops te maken en de lokale bevolking te zien. De periode (juli) waarin ik gereisd heb was ook aangenaam. Niet zo veel zon gezien maar de temperaturen waren zo ook beter te verdragen. Alle accomodaties waren uitgerust met een zwembad, zo kon ik steeds verfrissen indien nodig. Het hotel dat me altijd zal bijblijven is dat in Kanchanaburi, langs de Kwai River. Lekker afgelegen, rustig en met een mooi en groot zwembad. De NL-gids die met ons heeft meegereisd, zorgde steeds dat alles in goed banen geleid werd en dat de reis vlot verliep. Dikke duim voor Merel!

Vertrekdatum: 15/07/2018

Beoordeling: 7

7

Mesut: Leuke reiservaring, vooral ook door een superleuke groep. Sommige hotels waren echt basic of verouderd, dit zou beter mogen. Leuke ervaring die een unieke kijk op Thailand brengt. De fietstocht in Bangkok is zeker een aanrader.

Vertrekdatum: 01/07/2018

Beoordeling: 8

8

Ralph: Een unieke reiservaring! Zeker voor een eerste keer naar Azie is Thailand een aanrader. De reis was goed georganiseerd en ook de groep viel heel goed mee!

Vertrekdatum: 01/07/2018

Beoordeling: 8

8

Ilse: Thailand is een prachtig land en wij hadden het gelukt dit in een fantastisch gezelschap te ontdekken! Wij waren hier tijdens het regenseizoen, maar tijdens ons verblijf van 15 dagen heeft het slechts twee maal geregend! Het hoogtepunt van de reis was voor ons ongetwijfeld het bezoek aan 'the elephant care center"!!!

Vertrekdatum: 01/07/2018

Beoordeling: 8

8

Ronald: Zeer aangename reis, veel van Thailand gezien, een goede combinatie van verschillende vervoersmiddelen (bus, trein, vliegtuig, boot), ideale groepsgrootte, leuke reisbegeleider, fantastisch voedsel zelfs op de kleinste streetfood stalletjes, kortom we hebben er van genoten.

Vertrekdatum: 11/04/2018

Beoordeling: 8

8

Nele: Een heel avontuurlijke reis met de nodige ontspanning en culturele uitstappen. Het bied voor iedereen wat, het land laat je verliefd worden na nog maar enkele minuten.

Vertrekdatum: 01/04/2018

Beoordeling: 9

9

Peggy: Deze groepsreis was voor mij een vuurdoop. Ik had nog nooit deelgenomen aan een groepsreis en ik ben er met een beetje schrik aan begonnen (dacht dat ik achter een gids met een vlaggetje of paraplu zou moeten lopen :)). Dit was gelukkig niet het geval. De medereizigers waren ook heel leuke mensen. Heel veel plezier gemaakt. Onze reisbegeleider Gino heeft er ook voor gezorgd dat we een fantastische tijd beleefden. Je mocht hem alles vragen, altijd stond hij klaar. Hij heeft er zeker toe bijgedragen dat ik deze reis nooit zal vergeten. Dit was mijn eerste groepsreis, maar zeker niet mijn laatste. Ik heb een geweldige tijd beleefd en deze reis zal me altijd bijblijven.

Vertrekdatum: 01/04/2018

Beoordeling: 8

8

Sandra: heel mooie reis, tof gezelschap ,een goede reisbegleider en prachtig weer in de paasvakantie !

Vertrekdatum: 12/11/2017

Beoordeling: 8

8

Danielle: Super mooie reis! Veel gezien van het land, cultuur en natuur. Lokale gids was erg goed en vriendelijk. Een reis om niet meer te vergeten.

Vertrekdatum: 12/11/2017

Beoordeling: 8

8

Henk: Mooie reis gehad juiste plaatsen bezocht uitstekende reisleider

Vertrekdatum: 12/11/2017

Beoordeling: 8

8

Dirk: De mooie tempels , de rijke natuur en cultuur , de vriendelijke bevolking , het lekker eten en de mooie locaties maken van deze reis een topper.

Vertrekdatum: 15/10/2017

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Mooie reis. Het is goed dat we zelf met suggesties mogen komen om iets te bezoeken en dat er wordt op ingegaan. Anderzijds zou dit de reisbegeleider kunnen doen. Reisbegeleider zou meer info kunnen geven over de gezamenlijke fooienpot. We hebben er geen enkele controle over. Als eetmalen uit de pot betaald worden is het beter om niet a la carte te eten. Dit om discussies te vermijden.

Vertrekdatum: 15/10/2017

Beoordeling: 8

8

Lorna: Ideaal voor een eerste kennismaking met Thailand of het Verre Oosten. Vrij rustig reistempo, goede hotels

Vertrekdatum: 30/07/2017

Beoordeling: 9

9

Elfie: Voor mij was het een eerste reis naar het verre Oosten en het is ontzettend goed meegevallen! Ik kreeg een goed beeld van Thailand en er was veel afwisseling tussen cultuur, natuur en avontuur. De hotels waren bijna allemaal van zeer goede kwaliteit,het vervoer was uitstekend geregeld en er was veel afwisseling qua vervoersmiddelen. Als mensen me vragen wat het hoogtepunt van de reis was, dan kan ik daar geen antwoord op geven, elke dag bracht nieuwe onvergetelijke indrukken, het was een super ervaring!

Vertrekdatum: 11/04/2017

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Het was een prachtige reis met een leuk groepje medereizigers. De uitgekozen verblijfplaatsen waren steeds in orde en omdat we met een kleine groep waren, verplaatsten we ons heel makkelijk en comfortabel met een mini-busje (met airco!). Ook de rit met de nachttrein en de binnenlandse vlucht verliepen vlot en aangenaam. We hebben veel kunnen doen en toch was er elke dag voldoende tijd om ons op te frissen in de late namiddag/avond voor het avondeten. In de grote steden en op de vrije momenten had ik wat meer pro-actieve input verwacht van de reisbegeleider over wat er te doen was/wat te bezichtigen (bvb. de fietstocht door Bangkok is niet opgebracht; ook de boottochtjes, bezoek aan sommige tempels (o.a. de witte tempel, de tempel op de berg in Chiang Mai) en de grotten waren specifiek op vraag van de groep en de info die we konden verzamelen uit onze eigen reisgidsen en de reisplanning van Koning Aap). Onze eerste lokale gids die we in Bangkok ontmoet hebben, was fantastisch! Ze had een grote kennis over de Thaïse cultuur en tempels, nam ons mee naar lokale activiteiten en kocht regelmatig Thaïse specialiteiten die we konden proeven. Kortom, het was een super-ervaring en zeker aan te raden!

Vertrekdatum: 09/11/2016

Beoordeling: 8

8

Johan: De reisformule laat toe om in korte tijd veel te zien van het land in groep. Dit terwijl je voldoende vrijheid hebt om individueel andere accenten te leggen. Ook voor deze uitstappen kan je terugvallen op advies en hulp bij de organisatie ervan. Ondanks de vele lange verplaatsingen blijf je een erg ontspannen gevoel behouden. Tijdens onze reis hadden we de luxe van een aangename groepsgeest ondanks de leeftijdsverschillen. Een aanrader dus!!

Vertrekdatum: 09/11/2016

Beoordeling: 9

9

Sven: Onze eerste groepsreis met koning Aap en meteen een meevaller! Gedreven gids, goede hotels. Genoeg variabel aanbod aan excursies en de vrijheid om op jezelf iets te doen. Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Kortom zoals een reis hoort te zijn!

Vertrekdatum: 09/11/2016

Beoordeling: 8

8

Reiziger: de excursie naar het voorziene reservaat voor olifanten kon wegens volboeking niet doorgaan alhoewel deze al van op voorhand betaald werd. Er werd een ander reservaat uitgezocht en deze was minder gekend maar daardoor misschien minder druk , wat dan eigenlijk heel goed uitkwam.

Vertrekdatum: 09/11/2016

Beoordeling: 9

9

Eveline: Deze reis heeft een relatief compleet en uitgebalanceerd programma, perfect om te proeven van de Thaise cultuur/natuur. De verblijven zijn verzorgd, goede prijs/kwaliteit. Een pluspunt is dat je vaak zelf je uitstapjes kan plannen (excursies uit het aanbod van Koning Aap, of je doet uitstapjes op eigen houtje) wat maakt dat je reis een persoonlijke invulling krijgt! Wij waren ook zeer tevreden over onze reisbegeleider! Hoogtepunten van de reis: fietstocht door Bangkok, Loy Kratong, de jungle trekking, Thaton, de witte tempel,... Voor ons was deze groepsreis een superervaring! Het smaakt naar meer!!

Vertrekdatum: 31/07/2016

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Een geweldige reis; veel afwisseling, nergens om je zorgen over te maken. Enkel genieten!

Vertrekdatum: 17/07/2016

Beoordeling: 9

9

René: Het is een afwisselende reis met vele hoogtepunten. Aanbevolen aan iedereen die het land wil leren kennen. De reisformule van Koning Aap is voor mij ideaal; een paar dagen op één plek, kennismaken met die plek en omgeving, en door naar de volgende. Je hebt geen tijd om je te vervelen! Vroeg uit de veren en er vroeg weer in.

Vertrekdatum: 17/07/2016

Beoordeling: 9

9

Johan: Zit je al lang te dromen van een vakantie in Thailand en wil je er volop genieten zonder zorgen, dan is Koning Aap de perfecte organisatie om je naar de mooiste plekken te leiden.

Vertrekdatum: 17/07/2016

Beoordeling: 9

9

Dirk: Thailand met Koning aap is een aanrader en een hele beleving. Er werd rekening gehouden met de vragen en voorstellen van de groep dankzij de reisbegeleider. Er was voor elk wat wils !

Vertrekdatum: 11/04/2016

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Super goede gids die een ons Thailand op verschillende manieren heeft laten kennen.

Vertrekdatum: 11/04/2016

Beoordeling: 8

8

Olivier: Een heel boeiende reis met tal van variatie in het programma. zeker een aanrader als start-lokatie als je Azië nog dient te ontdekken. Ook dank aan Vince voor de uitstekende reisbegeleiding!!

Vertrekdatum: 11/04/2016

Beoordeling: 9

9

Maya: De eerste keer een verre reis gemaakt en voor de eerste keer kennis gemaakt met Koning Aap. Was een superervaring! Toffe groep, een zeer goede reisbegeleider, leuke uitstappen, Nieuwjaar in Thailand was ook een zeer fijne ervaring, gastvriendelijke bevolking, van zeer goede tot goede hotels. En het bezoek aan de olifanten was geweldig!!!! Alles was top!! Als ik toch iets negatief moet zeggen: enkel de excursie 'Gouden Driehoek' was een teleurstelling, zeker voor die prijs. Eigenlijk was het gewoon een terrasje doen en eens kijken wat ze verkochten aan de kraampjes. Van de landen zelf niet echt iets cultureels gezien. Het Opium-museum stelde ook maar weinig voor... .

Vertrekdatum: 27/03/2016

Beoordeling: 9

9

zacha: +++ Plus punten Reisbegelijder Avontuur Bezienswaardigheid Bezigheid ook relax Vriendelijkheid --- Negatief punten Hotels sommige ( als goed is is dan ook goed maar slecht ook slecht ) Soms duure excursies

Vertrekdatum: 20/11/2015

Beoordeling: 9

9

Karen: De reis naar Thailand was helemaal wat ik ervan verwacht had: veel gezien en gedaan in combinatie met wat rust op het einde. Een aanrader wat mij betreft!

Vertrekdatum: 20/11/2015

Beoordeling: 9

9

Reiziger: Voor de eerste keer ging ik mee op een groepsreis. Mijn eerste verre reis meteen, en ik heb de tijd van mijn leven gehad. Thailand was zalig, de groep was zalig en de reisbegeleider was zalig!! Echt een aanrader!!!!

Vertrekdatum: 20/11/2015

Beoordeling: 10

10

Magali: De 15-daagse rondreis door Thailand was voor ons een SUPER ervaring. Eerste keer Azië, eerste keer Koning aap, eerste keer groepsreis en dat is ons meer dan 100% bevallen! Dankzij onze Nederlandstalige gids leerden we Thailand beter kennen, niet alleen door de afgezaagde reisgids verhalen maar ook door zijn persoonlijke weetjes die hij steeds super enthousiast wist te vertellen. De reisroute, hotels, vervoer, maaltijden en excursies waren zoals vermeld in de brochure. Hotels waren zelfs boven onze verwachtingen, netjes en ongedierte vrij. Onze hoogtepunten: De 2-daagse trektocht, de talrijke boottochtjes en het Loy Krathong festival in Chiang Mai! Een échte aanrader !!!

Vertrekdatum: 25/10/2015

Beoordeling: 6

6

robin: Alle hotels, vluchten, vervoer, etc zijn zeer goed geregeld. Ook de gids was ervaren en zeer toegankelijk. Het programma viel echter wat tegen. Er waren veel vrije uren, die enkel konden gespendeerd worden op marktjes en shopping mals. Dat kan leuk en/of nuttig zijn, maar er waren te veel van deze lege momenten. Naar mijn mening moet het programma herbekeken worden.

Vertrekdatum: 19/07/2015

Beoordeling: 8

8

dany: Heel leuke reis met een heel goede groep en veel nieuwe ervaringen, zoals de fietstocht in Bangkok, de nachttrein, de boottochtjes en de trekking in de jungle.

Vertrekdatum: 19/07/2015

Beoordeling: 8

8

Femke: Het was een intensieve reis, maar ik heb toch heel wat mooie plekken kunnen bezichtigen in een korte tijd! Ik heb genoten!

Vertrekdatum: 19/07/2015

Beoordeling: 7

7

Kurt: Algemeen was de rondreis in Thailand een mooie ervaring. Als ik dan toch een paar opmerkingen mag maken is dat we bij aankomst in Bangkok na een reis van vele uren dan nog eens meer dan 2 uur moesten wachten alvorens onze hotelkamer te krijgen. En met wachten bedoel ik echt daar gewoon zitten. En ik denk dat er wel iets kan gedaan worden aan het vele reizen om van punt A naar punt B te gaan soms hebben we bijna een hele dag rondgereden, om dan in een ader hotel aan te komen Jammer van de verloren tijd. Vertrekken van het verste punt en zo verder terug naar het vertrekpunt voor de terugreis zou een mooie oplossing zijn.

Vertrekdatum: 01/11/2014

Beoordeling: 8

8

Raf: Als nieuw zijnde in dit type reis is het voor ons meegevallen. Rustige reis waar redelijk wat kan gezien worden, het tempo relatief rustig is en de optie vrije tijd of extra dingen die je wil zien altijd te bespreken zijn. De hotels zijn in de meeste gevallen van een heel simpel niveau, maar je blijft er ook niet lang. Je moet wel af en toe tegen wat "natuur" op de kamer kunnen. Vooral mieren blijken vaak een probleem. Van de Nederlandstalige begeleider mag je geen "gids expertise" verwachten of constante vertalingen. Hij zal u echter wel bijstaan bij de hotels, wat timings doorgeven en hier en daar tips of extra's vertellen. Dus het gidsen zelf is meestal Engels. Je hebt vlot contact met de Thai en het is een relatief vriendelijk volk. Belangrijkste positieve ervaringen waren de toffe, kleine groep. De trektocht met overnachting (Back to the basics). De witte tempel (optioneel), de langnekken (optioneel), met de tuktuk in Bangkok (wel opgelicht, dus opletten hier), sommige dingen vallen samen (kookles en trekking) zodat je helaas moet kiezen. Het einde op het eiland Koh Samed is tof, maar 2 a 3 dagen is lang genoeg. Het snorkelen (optioneel) is ook heel leuk.

Vertrekdatum: 20/07/2014

Beoordeling: 8

8

bert: In de beperkte tijd dat deze reis duurt krijg je een goede indruk van het reilen & zeilen van Thailand. Afwisselend, indrukwekkend & toch niet al te vermoeiend. Na 'n zware inspanning altijd weer even rust om alles goed te kunnen verwerken.

Vertrekdatum: 20/07/2014

Beoordeling: 9

9

Jan: Thailand is een enorm boeiend land. De Aziatische cultuur is heel verschillend van de onze. Denk maar aan de eetcultuur (meer of spicy streetfood, aanbod authentieke fruitsoorten, de noedels), de godsdienst (Boeddha) en nog veel meer. Dank zij het reisaanbod van Koningaap hebben wij een ruim overzicht gekregen van het land. Werkelijk de moeite waard. Dank zij de prima begeleiding zie je zaken die jezelf nooit zou ontdekken. Misschien had er hier en daar wel een zijsprongetje in gemogen naar de bijzonder mooie natuur van Thailand (biodiversiteit)... in ruil voor een bezoekje aan een markt of tempel minder. Maar dat is misschien spijkers op laag water zoeken. Al bij al was het een unieke ervaring.

Vertrekdatum: 20/07/2014

Beoordeling: 9

9

Jeroen: Thailand was een heel toffe ervaring, ook dankzij onze toffe groep en reisbegeleidster. Heel leuke activiteiten, je ziet en beleeft veel meer dingen dan als je dit op je eentje doet. De reis was heel goed georganiseerd en de verschillende vervoersmiddelen waren een ervaring op zich. Deze reis was echt een toppertje en ik kijk al uit naar mijn volgende vakantie met koning aap!

Vertrekdatum: 20/07/2014

Beoordeling: 8

8

Reiziger: /