Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Pionier
8,6 (41)

Rondreis Nepal

23 dagen
v.a. € 2.789,-

Veelgestelde vragen Rondreis Nepal

Heb ik een visum nodig voor Nepal?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

 

Visum:
Ja, voor deze bestemming is een visum, e-visum of toeristenkaart nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Wij raden je aan om 4 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.

Je kunt ervoor kiezen om het visum via onze partner Visa4Travel aan te vragen, of zelf te regelen. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via 085 0218180, en helpt je graag bij je visumaanvraag. Het aanvragen van een visum kost namelijk veel tijd en kan foutgevoelig zijn. Wij raden onze reizigers dan ook aan om het visum vooraf te laten regelen door Visa4Travel om onnodige stress voorafgaand aan de vakantie te voorkomen.

Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: 
visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij iedere reis.

De prijs van het visum staat op de website van Visa4Travel. Je betaalt rechtstreeks aan Visa4Travel bij het indienen van je aanvraag.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen

Wat is de ideale periode om te reizen door Nepal?

De beste periode om naar Nepal te reizen is van oktober t/m april. Eind september is het regenseizoen afgelopen en dan is de lucht helder zodat de besneeuwde toppen vaker en scherper te zien zijn. Van oktober tot midden maart is een droge en zonnige periode. Het kan dan 's nachts flink koud zijn, maar zodra de zon schijnt loopt het kwik snel op. Van half maart t/m april begint het warmer te worden en begint alles te bloeien. Ook tijdens de moessonmaanden kan er goed gereisd worden in Nepal, als het regent dan is het vaak een korte maar krachtige bui en het regent ook regelmatig 's nachts. Het is wel minder helder en minder kans om de bergen te zien.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Nepal rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe overnachten we in Nepal?

Tijdens onze Nepalreizen maken we gebruik van diverse soorten accommodaties. Je slaapt in hotels afgewisseld met guesthouses of homestays. Tijdens de reguliere 16-daagse Nepal rondreis en de reguliere  23 daagse Nepal rondreis  zal je ook een nacht in een guesthouse van een  klooster slapen.

Meer informatie en foto's van de hotels en homestays  tijdens de reis (onder voorbehoud van wijzigingen) vind je onder het tabblad 'Accommodaties en onder het tabblad meer reisinfo.

Is er Wifi in Nepal?

In Nepal kan je in veel hotels en restaurants (gratis) gebruik maken van Wifi. Tegenwoordig is er zelfs in de bergen regelmatig Wifi.

Meer informatie over de aanwezigheid van Wifi per accommodatie vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Hoe reizen we in Nepal?

Op onze reizen door Nepal hebben we ervoor gekozen de route voor het grootste deel over land af te leggen. Zo krijg je de beste indruk van het Himalayaland en haar bevolking. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een eigen airconditioned (mini)bus.

Je maakt bij de 23-daagse Nepal rondreis een binnenlandse vlucht van Kathmandu naar West-Nepal ( Dhangadi ). 

NB: Koning Aap heeft als uitgangspunt dat we ter plaatse – om milieuredenen - geen gebruik maken van binnenlandse vluchten. Toch vlieg je tijdens de 23-daagse reis van Kathmandu naar Dhangadi. In onze ogen is deze vlucht (bijna) niet te vermijden omdat er geen goede 'overland' opties zijn, zoals treinen of veilige nachtbussen. Daarom kiezen we hier bij deze reis voor een binnenlandse vlucht.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Nepal vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

Heb ik een wereldstekker nodig voor Nepal?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Nepal verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt; www.wereldstopcontacten.nl.

Kan ik pinnen in Nepal?

In de grotere plaatsen kan je overal pinnen. Euro's kan je ook overal inwisselen, het is niet nodig om dollars mee te nemen. Er zijn in de toeristische wijken veel wisselkantoortjes. Als je de bergen in gaat moet je voor de gehele tijd wel cash roepies meenemen.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Nepal?

Ja! Overal in Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten, je vindt er vele vegetarische restaurants. Het nationale gerecht Dhal Bhat Thakari, rijst met linzen en groenten is een heerlijk gerecht voor vegetariërs.

Wat is handig om mee te nemen naar Nepal?

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen naar Nepal, die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Mocht je ter plaatse soms twijfelen, aarzel dan niet de reisbegeleiding om advies te vragen. In heel Nepal wordt te schaarse kleding als aanstootgevend beschouwd. Van vrouwen wordt verwacht dat hun schouders en hun bovenbenen tot en met de knieën bedekt zijn. Maar ook van mannen vindt men het raar, wanneer zij zich op straat vertonen in een korte broek. Voor iedereen gelden er strengere kledingvoorschriften bij het bezoeken van heilige plaatsen en/of tempels in Nepal. Zo zal je over het algemeen je schoenen bij de ingang moeten achter laten.

 

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: reisgids, makkelijke schoenen, badslippers, lakenzak, zaklamp, universele verloopstekker, wasmiddel, eventueel een klamboe (in Nepal kan je vaak ook een goed insectafwerend middel kopen), touw (om je klamboe aan op te hangen en/of voor je was), zakmes (niet in de handbagage!), zwemkleding, toiletartikelen, wekker en schrijfgerei.

 

In de meeste hotels in Nepal kun je je kleding laten wassen. Houd er echter rekening mee dat dit meestal op een nogal hardhandige wijze gebeurt, dus geef niet je beste spullen af.

Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de vaak beperkte bagageruimte in het vervoer.

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

 Bij de reguliere reizen die worden begeleid door een Engelssprekende reisbegeleider is het minimum aantal deelnemers voor een gegarandeerd vertrek 6 personen.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Wat is het tijdsverschil met Nepal?

In onze zomertijd is het in Nepal 3 uur en 45 minuten later dan in Nederland en België, in onze wintertijd is dat verschil 4 uur en 45 minuten.

Moet ik een slaapzak/slaapmatje meenemen naar Nepal?

Voor alle reizen door Nepal is een slaapzak/slaapmatje niet nodig. Een lakenzak is handig voor de reizen waar je enkele dagen in de bergen verblijft.

Kan ik last van hoogteziekte krijgen tijdens mijn Nepal groepsreis?

Tijdens al onze Nepalreizen kom je niet hoog genoeg om last van hoogteziekte te krijgen. Ruim 2000 meter zal het hoogste punt zijn.

Zijn de wandelingen op de Nepal rondreis zwaar?

Nee, de wandelingen tijdens de reizen (ook de familiereis) worden helemaal aangepast aan de wensen van de groep. Je wandelt onder begeleiding van een lokale gids. Er kunnen meerdere varianten (korte en lange afstanden) worden afgelegd. Mocht je niet mee willen wandelen, dan kan dat ook en blijf je bij de lodge en kan je het dorpje verkennen.

Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. Ga je zo’n ‘exotische’ regio in, bereid je dan goed voor. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen die je gaat ontmoeten. Hier enkele do’s & don’ts die je als richtlijn kunt gebruiken.

• Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
• Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
• Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
• Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
• Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballonnen (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Bovendien kan er door dit soort donaties onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
• Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk de reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier (+ eventuele meerkosten).

Wanneer je wilt afwijken van de groepsreis, dus bijvoorbeeld vooraf of achteraf verlengen of een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij/directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier. Bij de optie “Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken” kan je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen en zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we bij je terug met een voorstel en horen we graag je reactie. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas als jij akkoord geeft wordt de boeking bevestigd.

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen