Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Pionier
8,6 (41)

Rondreis Nepal

23 dagen
v.a. € 2.789,-

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding

9,3

Prijs/kwaliteit

8,1

Accommodatie

8,0

Transport

8,7

Totale beoordeling

8,6
41 respondenten

Vertrekdatum: 29/01/2023

Beoordeling: 9

9

Marjo: Eenprachtige reis waar je het land echt leert kennen, De bevolking, de natuur, de chaos, de wegen, de armoede, de vriendelijke mensen, de cultuur, kortom geweldig

Vertrekdatum: 06/10/2022

Beoordeling: 10

10

Evert: Voor mij was deze reis een kennismaking met Nepal en met het fenomeen groepsreis. Mede door de werkelijk geweldige reisleiding van Baikuntha is dit een zeer omvangrijke, diverse, intense en schitterende kennismaking geworden met een zo veelzijdig land. Een ontroerende ontmoeting met het land, de onmetelijke natuur, het verschil in cultuur in de stad en het platteland, de historie en de grote diversiteit aan open hearted people. Er was binnen de groep voor mij genoeg ruimte om ook mijn eigen interesses te kunnen volgen. Het was werkelijk een droomreis!

Vertrekdatum: 06/10/2022

Beoordeling: 9

9

Erna: Nepal stond al een tijdje bovenaan mijn verlanglijstje. Omdat ik reeds goede ervaringen had met vorige Koning Aap reizen, koos ik terug voor Koning Aap, en voor de reis van 3 weken om alle aspecten van dit mooie land te beleven. Deze reis voldeed zeker aan mijn verwachtingen, het werd een onvergetelijke belevenis, een echte aanrader! Wat een prachtig land en vriendelijke bevolking! Onze reisleider was fantastisch en de groep is ook heel goed meegevallen. Een reis om nooit meer te vergeten!

Vertrekdatum: 06/10/2022

Beoordeling: 9

9

Reiziger: Prachtige reis door o.a. de ongerepte natuur van het Westen van Nepal. Het verblijf in de basic homestays, waarbij je tussen de zeer gastvrije en vriendelijke bewoners verbleef, hebben wij als hartverwarmend ervaren. Veel lof voor de reisbegeleider Baikuntha en de chauffeur Nadim. Zij hebben er mede voor gezorgd dat wij volop hebben kunnen genieten van onze reis door het prachtige Nepal.

Vertrekdatum: 06/10/2022

Beoordeling: 10

10

Jacques: Eerste groepsreis, eerste reis naar het oost Een meer dan geslaagd ervaring. Het reis programma was heel afwisselend, van de rustig homestays in het west tot de bruisend Katmandu, via Lumbini en Pokhara. Bijzonder accommodaties (Summit river logde bvb) en een goede combinatie tussen drukke dagen en rustige vrijdagen.. En dan, ons gids, Baikunta. Bereikbaar 24/7, pratende een uitstekend English, zorgde dat hij altijd tijd had voor iedereen (ook individueel). Een dikke 11 op 10 voor hem. het reis was mooi, Baikunta maakte het onvergetelijk.

Vertrekdatum: 06/10/2022

Beoordeling: 6

6

jan: Uitstekende lokale zeer goed Engels sprekende reisbegeleider, chauffeur en bus. Het Bardia National Park viel mij nogal tegen en heb daar veel te veel tijd besteed. Het plattelandsgebied er omheen is echter bijzonder aantrekkelijk en fotogeniek. Helaas zijn de homestays ver onder de maat, met name de bedden. Zonder meer is het aan te raden om zelf een self inflatable matrasje mee te nemen (tegen het advies van Koning Aap in).

Vertrekdatum: 22/04/2022

Beoordeling: 7

7

Anny: Een reis die je terug werpt in de tijd, met, wat geluk spot je een tijger, dat geluk heb ik mogen beleven, en alle steden hebben hun eigen karakter, cultuur en vriendelijke mensen. Een aanrader.

Vertrekdatum: 22/04/2022

Beoordeling: 9

9

Joke: Het is een afwisselende, kleurrijke reis met een mix van cultuur en natuur. Het geeft een goede weergave van het dagelijkse leven op het platteland en je maakt makkelijk contact met de lokale bevolking. De Homestay’s zijn basic, sommige zeer basic maar door de vriendelijke en gastvrije bevolking was het een top ervaring. Ik heb weer genoten van deze reis. De reisbegeleider Hans is Top je kan geen betere hebben.

Vertrekdatum: 22/04/2022

Beoordeling: 8

8

Herman: Gesandwiched tussen China en India ligt het voormalige Himalaya-koninkrijk Nepal. Van het laagland met twee natuurparken tot de 8000m. hoge sneew- en ijspieken van de Mt. Everest, de Annapurna ... heerlijk om hier te mogen reizen met de vriendelijke Nepali als gids. Het eten is lekker en eenvoudig (momo's of een thukpa -noedelsoepje), de wegen niet altijd een gladgestreken tafellaken. Maar als afwisseling strek je maar de beentjes met een kleine of grotere trekking in een bijzondere natuuromgeving of een stadswandeling langsheen een oude cultuur. En dan zijn er in dit prinselijk geboorteland van dé Boeddha nog de witte Boeddhistische stupa's met de kleurrijke spleetogen. Nepal, een echte aanrader!

Vertrekdatum: 22/04/2022

Beoordeling: 10

10

Reiziger: Ik heb deze reis gekozen vanwege de route die me erg aansprak. Ik was eerder in Nepal, maar nog nooit in het 'verre westen'. Het leek me van tevoren ook erg leuk om te logeren in de verschillende homestays, bij de mensen thuis. Uit eigen ervaring kan ik zeggen: de homestays waren zeker leuk. Af en toe wel erg eenvoudig, maar dat is ook iets wat je kunt verwachten in een niet-toeristisch gebied. De hartelijkheid van de eigenaren van de homestays en de rust en pracht van het platteland maakten de eenvoud van de homestays weer goed. Ik heb dan ook ten volste genoten. Ook de overnachting in het guesthouse van het klooster in Pharping was bijzonder, je kon het kloosterleven van zeer dichtbij ervaren. Lekker vroeg op om de ceremonie bij te wonen die de monniken vrijwel iedere ochtend vanaf 5.10 uur houden. De hotels in met name Kathmandu, Lumbini, Pokhara, Kurintar (zo mooi, daar had ik best een extra nachtje willen hebben) en Bhaktapur waren prima. De wandeling naar Dhampus was niet erg zwaar. Omdat het geen helder weer was hebben we de hoge bergreuzen helaas niet gezien, maar niet getreurd: de omgeving van Dhampus is sowieso prachtig. Buiten het 'verre westen' en Lumbini (waar je veel doet met de groep samen) was er voldoende tijd om je eigen gang te gaan in bijvoorbeeld Pokhara, Bhaktapur en Kathmandu. Ik zou deze reis zeker willen aanraden aan reizigers die van het gebaande pad willen afwijken.

Vertrekdatum: 22/04/2022

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Mooie rondreis van Koningaap, veel indrukken opgedaan. Mensen zijn heel vriendelijk en je krijg een goede indruk van Nepal.

Vertrekdatum: 18/02/2020

Beoordeling: 8

8

Manfred: Een bijzondere reis als je wilt ervaren hoe de Nepali wonen en leven en een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Met voldoende ruimte om zelf iets te ondernemen.

Vertrekdatum: 18/10/2019

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Superreis gehad door Nepal met onze gids BK. Mooie afwisseling met cultuur en natuur. In Bardia National Park een tijger gespot. Heerlijk eten, mooi straatleven. Een zeer fotogeniek land.

Vertrekdatum: 18/10/2019

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Het is een afwisselende, kleurrijke en fotogenieke reis met een mix van cultuur en natuur. Het geeft een goede weergave van het dagelijkse leven op het platteland en je maakt makkelijk contact met de lokale bevolking. De Homestay’s zijn basic maar door de vriendelijke en gastvrije mensen was het een topervaring. Het is geen wandelreis. De genoemde trek van 2 dagen is eenvoudig en niet lang.