Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Explore
8,4 (24)

Rondreis Namibië - Internationale Groepsreis

15 dagen
v.a. € 3.601,-

Veelgestelde vragen Rondreis Namibië - Internationale Groepsreis

Heb ik een visum nodig voor Namibië?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Namibië reist moet je paspoort beschikken over tenminste 2 lege visumpagina's tegenover elkaar.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf
tot maximaal 90 dagen.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via +31 85 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 

- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: 
visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Heb ik inentingen nodig voor Namibië?

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.  Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegengesteld zijn aan die in Nederland. Namibië heeft een subtropisch klimaat en hoort samen met Botswana tot de droogste landen van zuidelijk Afrika. De regenval varieert van 200mm in het zuidwesten tot 650 mm in het noorden. In de zomer, van november tot en met maart, valt de meeste neerslag. In de winter, van juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen in Namibie hoog zijn en de nachten bitterkoud. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn in de maanden april/mei en september/oktober minder extreem dan in de zomer.

Hoe overnachten we in Namibië?

Tijdens onze Zuidelijk Afrika reis maken we gebruik van diverse soorten accommodaties. De ene keer zal je in een luxere kamer verblijven en de andere keer in een eenvoudigere kamer maar wel  altijd met eigen douche en toilet. In de hotels en lodges verblijf je op basis van logies en ontbijt.

Tijdens de 15-daagse internationale groepsreis overnacht  je wisselend in hotels, (tented) lodges en luxe, reeds opgezette safaritenten met eigen badkamer.

Per reis vind je bij het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.

Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Welk vervoersmiddel wordt er gebruikt in Namibië?

Tijdens de 26-daagse Zuidelijk Afrika rondreis hebben we de beschikking over een overlandtruck, waarmee we ook op safari gaan in een aantal van de parken.

Over de truck:
1. Achterin de truck zijn lockers. De vakken zijn 35x35x79 cm. Daarom moet de tas aan deze maten voldoen. Een tas op wielen kan prima zijn! Een koffer past dus niet.
2. De truck is voorzien van 'busstoelen'. Hoewel de stoelen niet verstelbaar zijn, zitten ze toch comfortabel.
3. De truck heeft kampeerstoeltjes en een tafel bij zich. Op langere trajecten kan er onderweg bij de truck geluncht worden.
4. Een truck is een ruim vervoermiddel, er is veel bewegingsvrijheid en veel ruimte om te fotograferen. De ramen kunnen ver open.

Tijdens de 15-daagse internationale groepsreis maken we ook gebruik van een overlandtruck. De truck heeft ruime, comfortabele zitplaatsen (met veiligheidsgordels); 2 grote ramen aan de voorkant, wat goed voorwaarts zicht biedt; grote zijwaartse ramen die je naar beneden open kunt schuiven, dit geeft je de mogelijkheid prachtige foto's te maken.

In de truck is er voor elke reiziger een kluisje waar de bagage in dient te worden bewaard. De afmetingen van de kluisjes zijn 60 cm hoog x 38 cm breed x 88 cm diep. Het wordt geadviseerd om met een backpack of zachte koffer/tas te reizen. Harde koffers passen niet in de kluisjes.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derden moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Kan ik vegetarisch eten in Namibie?

Het is zeker mogelijk om in Namibië vegetarisch te eten. Het eten is vrij westers en in restaurants kun je zelf kiezen vanaf de menukaart.

Bij de internationale reis doet de reisbegeleider de boodschappen en kookt. Dieet wensen kun je aan de reisbegeleider doorgeven.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Namibië verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt www.wereldstopcontacten.nl/

Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. .

Hier enkele do’s & don’t's die je als richtlijn kunt gebruiken.

  • Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
  • Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
  • Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
  • Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
  • Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballons (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Bovendien kan er door dit soort donaties onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
  • Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

Hoe groot mag m'n tas zijn die ik meeneem?

Bij iedere reis staat er onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje 'Accommodatie en vervoer' genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is. 
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie.

Indien je de 26-daagse hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee. 

Ga je de 15-daagse internationale groepsreis maken, dan dien je ook rekening te houden met kluisjes, waar je bagage in moet, van 60x38x88 cm. Een koffer past hier niet in; neem een flexibele  reistas mee. Want ook bij deze reis maken we gebruik van een overlandtruck.

Is er Wifi in Namibië?

De meeste lodges en hostels hebben Wifi, is het niet op de kamer dan wel in de lobby of bij de receptie. 

Kijk ook het tabblad 'Accommodaties' voor meer informatie.

Hoe zwaar is deze groepsreis?

Reizen naar Namibie is  voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange reisafstanden, en soms zijn de wegen slecht onderhouden.

Meer informatie over de zwaarte van de reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'.

Is het mogelijk om deze groepsreis te verlengen?

Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Voor het wijzigen van de heen- en/of terugvlucht brengen we standaard € 50 per dossier in rekening. Ook kunnen er meerkosten voor de vlucht bijkomen. We kunnen ook een transfer van het vliegveld naar het eerste hotel en/of extra hotelnachten regelen.

Vink op het boekingsformulier aan dat je er voor kiest om afwijkend van de groep te willen vliegen en geef dan je wensen aan. Wij nemen (na het uitzoeken van je wensen) zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord dan zit je niet aan de boeking vast.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands in Namibië?

De reisbegeleiders spreken Afrikaans en/of Engels.

Wat is de beste periode om het wild te zien?

In Namibië zie je het hele jaar door wild. In de regenperiode (november-maart) zie je minder wild in Etosha N.P., omdat de dieren dan meer verspreid zijn en je ze moeilijker kan zien.

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, het liefst in natuurkleuren. Voor 's avonds is een t-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack.  Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid.  Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek. Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee. 

Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Let op de afmetingen van je tas; de lockers waar je je bagage in op moet bergen hebben een bepaalde afmeting. Harde koffers zijn niet toegestaan. Daarnaast is een kleine rugzak handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.

Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg, maar het is niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.

Wat zijn de hoogtepunten van een reis naar Namibië?

Namibië kent verschillende hoogtepunten die vooral in de schitterende natuur liggen. Prachtig is het gebied bij Sesriem met de Sossusvlei en Dead Vlei. Maar ook de Fish River Canyon en de Skeleton Coast zijn bijzonder. Het Etosha Nationaal Park herbergt een enorme zoutpan waar grote kuddes wilde dieren  rondtrekken.

Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuid(elijk)-Afrika?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je (eventueel) via Zuid Afrika gaat.

  • Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia)
    Haal zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kunt nml. ook in de overige landen betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US Dollars en deze moet je in Nederland kopen en meenemen.

    Excursies betaal je in US dollars of Zuidafrikaanse Randen. Sommige excursies zijn ook te betalen met creditcard.

    De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US dollars.
  • Ga je mee op de15 daagse Internationale Namibie rondreis dan is het mogelijk om op meerdere plaatsen  te pinnen of cash euro's te wisselen naar Namibische Dollar.

De excursies:

1) In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt.
2) In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars (of met een creditcard).
3) In Namibië betaal je de excursies in Namibian of US Dollars (of met een creditcard).
 
Visa

1) In Botswana n.v.t.
2) In Zimbabwe/Zambia koop je het visum ter plaatse aan de grens en dit betaal je in US dollars.
3) In Namibië n.v.t.

Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te kunnen halen.

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

↦ Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen