Rondreis INDONESIË: SUNDA EILANDEN
22 dagen - v.a. €1 895 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,2
185 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:9,0
Prijs/kwaliteit: 7,9
Accommodatie: 6,9
Transport: 7,2
Vertrekdatum: 13/10/2017
0 Beoordeling: 8
Wendy : nee
Vertrekdatum: 13/10/2017
1 Beoordeling: 9
Suzanne : Voor iedereen die een niet toeristisch gedeelte van het prachtige en afwisselende Indonesië wil zien, is dit de perfecte reis. Geen overvol programma, gemiddelde reisdagen en genieten van de wereld over land maar ook onder water: absoluut een snorkelset meenemen zodat je meteen het water kunt als de gelegenheid zich voordoet!
Vertrekdatum: 22/09/2017
1 Beoordeling: 9
Paul : We hebben enorm genoten van deze reis. De prachtige natuur, de vriendelijke bevolking en de bijzondere cultuur zorgen voor een complete ervaring met veel afwisseling. Onze lokale enthousiaste gids Komang zorgde supergoed voor ons en is een mooi visitekaartje van zijn land. We kunnen ons geen betere gids voorstellen.
Vertrekdatum: 22/09/2017
1 Beoordeling: 7
Jef : Deze reis was met name zo fantastisch door het enthousiasme van de reisbegeleider Komang.
Vertrekdatum: 22/09/2017
1 Beoordeling: 9
Eline : Wij hebben een geweldige reis gehad! Mooie (en voor ons het belangrijkste: niet te toeristische) plekjes mogen ontdekken op de kleine Sunda eilanden. Primitieve en luxe accommodatie gezien, en allemaal even verzorgd. Onze reisleider was erg enthousiast en dacht goed mee over de verscheidene opties qua tripjes en excursies, fantastisch! Mooie natuur, veel lieve mensen, en een leuke groep. Alles was goed verzorgd. Het was een topvakantie!
Vertrekdatum: 21/07/2017
0 Beoordeling: 8
Hilbert : Hele mooie reis, waarin je veel verschillende facetten ziet van Indonesië, veel leert over de cultuur en natuur. Hoogtepunten waren voor mij, Flores is een prachtig, niet toeristisch eiland met een zeer gastvrije bevolking, naar mijn gevoel, het klassieke Indonesië.. Vele prachtige snorkelplekken, de Komodo varanen en de sawa's op Lombok.De eerste dagen waren erg intensief en vermoeiend, een volgende keer zouden we liever eerder vertrekken, om wat meer tijd te hebben om te acclimatiseren. Wij hebben ervan genoten.
Vertrekdatum: 21/07/2017
1 Beoordeling: 9
Jos : Deze reis is een absolute aanrader. Zeker voor mensen die al meerdere verre reizen hebben gemaakt en het mooie en bijzonder kunnen zien en zich niet door eventuele 'mindere'/'eenvoudige' accommodaties laten 'afschrikken'. Hier doorheen kunnen kijken. De bezochte eilanden zijn niet toeristisch, niet op massa-toerisme ingesteld en daardoor nog erg puur. Gewoonweg schitterend om dit te zien, te ervaren en te beleven. Hier is ook een spontaan en ongedwongen contact met de mensen mogelijk.
Vertrekdatum: 14/04/2017
1 Beoordeling: 7
Ruud : Geweldige reis gehad. Enigste minpunt was de vlucht. Als we alles van te voren hadden geweten hadden we geboekt zonder vlucht en de vlucht zelf geregeld.
Vertrekdatum: 14/04/2017
1 Beoordeling: 7
Roel : Mooie reis langs eilanden met heel verschillende culturen en religies maar onevenwichtig door te lang verblijf op Flores dat hoogtepunten heeft maar ook dwingt tot te lange en soms saaie reisdagen tussen matige accomodaties. Prachtige bootreis naar Komodo etc.
Vertrekdatum: 04/11/2016
1 Beoordeling: 7
Sophia : We hebben erg genoten van de natuur op deze relatief onbekende eilanden met prachtige snorkelgebieden.
Vertrekdatum: 14/10/2016
1 Beoordeling: 9
Sjoerd : Wij zijn bereid ervaringen te delen hoor , vinden we fantastisch.Ook zouden we ervaringen willen delen op een vakantie beurs o.i.d. Diverse landen bezocht : Australie - Sydney,Bleu Mountains,Canberra,Perth e.d. Vietnam,Cambodja,Tunesie,Indonesie divers ( 14 x ) Barcelona,London,Berlijn,Sri Lanka,Canarische eilanden,e.d.
Vertrekdatum: 23/09/2016
1 Beoordeling: 9
Cornelis : Het was een afwisselende reis: natuur, cultuur, snorkelen, BBQ op het strand en lunches op zeer speciale locaties. We hadden een geweldige, betrokken, enthousiaste reisbegeleider, die zich ontpopte als een duizendpoot met een onverwoestbaar goed humeur. De reistijden, zoals vermeld op de site, lijken erg lang, maar worden regelmatig onderbroken door fotostops, lunches, een wandelingetje of een bezichtiging. Het viel ons daardoor erg mee.
Vertrekdatum: 23/09/2016
1 Beoordeling: 9
cornelia : Leuk en afwisselend programma . Een hele andere reis als Sumatra , Java , Bali . Vervoer en accommodatie soms wel wat eenvoudig , maar met een goede gids die er altijd iets leuks van maakt en gedreven is en een rustige groep kom je een heel eind . Dat maakt heel veel goed Voor ons zeker de moeite waard en een mooie ervaring rijker .
Vertrekdatum: 02/09/2016
1 Beoordeling: 9
Iwan : Het is echt een prachtige reis met een goede afwisseling van cultuur en natuur. Prachtige landschappen en nog mooiere en vriendelijkere mensen. Hou er wel echt rekening mee dat op Flores en Sumbawa de faciliteiten soms echt heel basic zijn. Deze reis is een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 02/09/2016
1 Beoordeling: 9
M.J. : Ongelooflijk mooie, bijzondere en unieke reis waarin je dit deel van Indonesië goed leert kennen. lange busreizen zijn onderdeel van deze reis, maar worden onderbroken door uitstapjes naar bijzondere plaatsen.hotels zijn soms op zeer romantische plekken gelegen aan het strand, soms ook bij de nonnetjes in prachtigtige gebouwen. Hoogtepunten zijn er legio, prachtige vulkanen, sawa's, stranden, snorkeltrips, en talloze prachtige zonsondergangen.
Vertrekdatum: 22/07/2016
0 Beoordeling: 8
Willem : Prachtige reis, vooral het verblijf op het eiland Flores heeft indruk gemaakt. wat een vriendelijke, lieve mensen! De hotels zijn soms wat erg basic; het eten is daarentegen voortreffelijk.
Vertrekdatum: 22/04/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Jas kwijt uit de bus. Hij lag met m'n schoenen en met die van vele medereizigers in de bus. Schoenen waren er nog, maar m'n jas was voor het verlaten van de bus op Flores weg. Zou steeds op slot en veilig zijn. Heel jammer van een prima jas. In het vervolg niets in de bus laten, niet vertrouwd.
Vertrekdatum: 22/04/2016
1 Beoordeling: 9
Glenda : Een erg mooie reis, schitterende natuur en vriendelijke mensen die graag (met u) op de foto willen, maar houd u wel rekening met de soms veel minder schone toiletten en hotels met niet overal airco en warm water. Op Flores slechte wegen, daardoor lange reistijden ondanks de mooie natuur onderweg. Door onze gids Komang werden regelmatig interessante stops voorgesteld, vooral ook door hem was de reis zeer geslaagd. Denk ook aan het meenemen van: - goed schoeisel i.v.m. losse stenen, trappen, ongelijke tegels, enz. - snorkelspullen: de onderwaterwereld is prachtig: o.a. schildpadden en manta's. - pennen, boekjes, speelgoed voor de kinderen. - kleding dat u achter kunt laten: wordt goed gebruikt. Al met al een onvergetelijke reis, maar niet voor mensen met een 5* instelling.
Vertrekdatum: 09/10/2015
0 Beoordeling: 6
charlotte : Uitzonderlijke natuur en verrassende levende culturen voor wie geen bezwaar heeft tegen lange routes en beperkte hygienische omstandigheden.
Vertrekdatum: 09/10/2015
1 Beoordeling: 9
Antoine : Mooie reis met veel natuurschoon en uiterst vriendelijke bevolking. Goede reisleider Sofyan. Hotels mochten iets beter zijn zeker wat betreft hygiëne. Deze reis laat je een ander Indonesië zien dan de standaardreizen Sumatra-Java-Bali. Hebben er zeker geen spijt van.
Vertrekdatum: 16/09/2015
0 Beoordeling: 10
Lars : Reis voldeed volledig aan de beschrijving en verwachting. Super naar mijn zin gehad. Lars
Vertrekdatum: 16/09/2015
1 Beoordeling: 9
Esther : De reis was super veel afwisseling qua activiteiten en eilanden. Je bezoekt een niet toeristisch deel van Indonesië, vriendelijke bevolking en een goede reisbegeleiding. Aanrader !!
Vertrekdatum: 16/09/2015
0 Beoordeling: 8
Theo : Zag een beetje op tegen groepsreis...maar is me 100% meegevallen.
Vertrekdatum: 04/09/2015
1 Beoordeling: 9
Pascal : Een avontuurllijke reis waarbij je bijna geen toeristen tegenkomt. behalve dan op Bali. Een zeer gevarieerde reis die het echte Indonesia laat zien.
Vertrekdatum: 04/09/2015
1 Beoordeling: 9
Jantje : Ik waande me weer backpacker maar dan zonder de praktische ongemakken en rompslomp. Volop genieten en ervaren. Bij elk eiland stap je een andere wereld binnen. Er is ook ruimte voor eigen keuzes binnen of buiten het programma. Ik vond het geweldig!
Vertrekdatum: 07/08/2015
1 Beoordeling: 9
Stefan : Een prachtige rondreis met een super reisleider. Aardige bevolking, lekker eten. Goede afwisseling tussen in en ontspanning. Een van onze beste vakanties ooit!
Vertrekdatum: 07/08/2015
0 Beoordeling: 8
Jan : Een barbecue op een hagelwit strand met een strak blauwe zee, waarin je geweldig kunt snorkelen was een van de hoogtepunten tijdens deze mooie reis.
Vertrekdatum: 29/07/2015
0 Beoordeling: 8
Jan : Een prachtige reis met veel afwisseling. Sylvester, de plaatselijke nederlandstalige gids die we hadden was uitmuntend. Hij gaf nog een meerwaarde aan onze reis
Vertrekdatum: 29/07/2015
1 Beoordeling: 9
Johanna Judith : Een prachtige reis door gebieden waar (nog) weinig toeristen komen. Daardoor zijn de accommodaties vaak basic, maar de vriendelijke bevolking maakt dat helemaal goed. Met volle teugen genoten van deze drukke maar mooie reis. Ik miste wel wat beweging, daar is weinig tijd voor door het volle programma.
Vertrekdatum: 26/04/2015
0 Beoordeling: 8
theo : Wij kunnen iedereen die van natuur en snorkelen houd deze reis aanbevelen. het was voor ons de eerste keer dat we snorkelde, en dan in zo'n omgeving is een belevenis. je moet er alleen rekening mee houden dat je geregeld vroeg op moet.
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Chantal : Hou je van avontuur en van afwisseling dan is deze reis echt een uitdaging.
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Alwies : Ik ben bezig om mijn reisverslag uit te werken en deze wordt geplaatst op de site http://schellekens.waarbenjij.nu Hierin staat mijn reiservaring met tips, trucs, review van deze reis.. De site mag als een link op jullie site gezet worden.
Vertrekdatum: 23/11/2014
0 Beoordeling: 8
Gerardus : De reis is zoals omschreven basic dat wil zeggen dat je geen 5 sterrenhotel moet verwachten of andere luxe zaken. Dit is natuurlijk een eigen keuze maar als je hem gemaakt hebt is het een fantastische reis. Wij hebben genoten vanaf het begin tot het einde. Soms moest er geïmproviseerd worden en dan is het leuk als er altijd weer een oplossing komt. De reis geeft je de gelegenheid in contact te komen met lokale mensen. Deze mensen benaderen je alsof je van de maan komt en zijn ongelooflijk vriendelijk. Als je op een schoolplein met de jeugd mee mag/kan dansen is dit natuurlijk fantastisch als blijkt dat de leerkrachten net zo gemakkelijk meedoen. Kortom geen reis voor mensen die zich alleen maar thuisvoelen in een all-inclusive maar voor mensen die van mensen en de natuur houden.
Vertrekdatum: 05/10/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Prachtige reis door een nog authentiek deel van Indonesie, Zeer ervaren reisleider, die alles perfect regelde.
Vertrekdatum: 05/10/2014
1 Beoordeling: 9
Teunis : Geweldig landschap,vriendelijke bevolking en weinig toeristen. Een aanrader voor de ervaren koning Aaper.
Vertrekdatum: 05/10/2014
1 Beoordeling: 9
Agnes : Wat een fantastische belevenis, deze reis naar de Sunda Eilanden. De reis was compleet en heeft een goede indruk gegeven van het gebied. De reisleider Komang is een topper en geeft een inkijkje in de Indonesische samenleving. Stipt op tijd bovendien! Wanneer je je ontspannen instelt op af en toe lange(re) reisdagen en een paar keer wat mindere accommodaties dan zul je zeker genieten van alles. En voor duikers: oriënteer je vooraf op de route en dagindeling en overleg ter plekke wat de mogelijkheden zijn. Onze reisleider dook zelf ook en kon mij goed adviseren.
Vertrekdatum: 05/10/2014
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Een mooie reis waarin je kennis maakt met een deel van Indonesie wat nog relatief door weinig toeristen wordt bezocht en waarin de religie een steeds prominentere plek in lijkt te nemen. De ontwikkelingen van de toeristenindustrie op Bali en de Gili eilanden gaan zo hard dat je daar al van massa toerisme, zoals je tegenwoordig op steeds meer plaatsen in de wereld aantreft, kunt spreken.
Vertrekdatum: 05/10/2014
1 Beoordeling: 9
Frans : Reis naar de Kleine Sunda-eilanden; een reis om nooit te vergeten. De pracht van de natuur en de vriendelijkheid van de bevolking gecombineerd met een energieke veelzijdig programma. Echt een aanrader, we hebben bijzonder genoten van deze reis.
Vertrekdatum: 06/07/2014
0 Beoordeling: 8
Peter : naast de mensen en de omgeving, lekker relaxen op en aan het water
Vertrekdatum: 06/07/2014
0 Beoordeling: 8
Fatemeh : De reis is zeer de moeite waard met deze zeer ervaren reisbegeleider, die als een moeder voor de groep zorgt. Alleen het eiland Sumbawa is wat minder.
Vertrekdatum: 06/07/2014
1 Beoordeling: 7
Jan : Fraaie reis met flinke reisafstanden tussen de hoogtepunten in. Het snorkelen en de Komodovaraan maakt veel goed als ook het verblijf op de Gili-eilanden.
Vertrekdatum: 06/07/2014
1 Beoordeling: 9
Stefan : Dit was een reis vol unieke ervaringen met fantastische bezichtingen en ervaringen. Je ziet de verschillende leef en denkwijzen op de verschillende delen van Indonesie. Je ziet zoveel verschillen in dit land maar dit toont gewoon dat ieder deel uniek is en meer dan de moeite waard om te bezoeken. Een warm land met warme mensen en dit programma wat we gevolgd hebben van koningaap is zeer goed.
Vertrekdatum: 06/07/2014
0 Beoordeling: 8
Saskia A.A. : Dit was de mooiste reis die we tot nu toe hebben gemaakt (en we hebben al wel wat van de wereld gezien) Wij zijn open de reis in gegaan, aangezien je naar minder toeristische gebieden gaat zijn de accomodaties niet luxe maar krijg je wel meer mee van hoe mensen leven. Daarnaast vonden wij de reis opbouw ook zeer goed. Van minder toeristische gebieden/accomodaties naar de meer toeristische gebieden. Verder hebben we aan alle excursies meegedaan in de reis en die waren allemaal de moeite waard. Het is geen reis waarin je zult uitrusten. Het is een intensief programma waar je afhankelijk van wat er die dag op het programma staat, tussen 5hr en 7hr s' ochtends eigenlijk wel altijd naast je bed staat, maar het is de moeite waard!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.