header image

Rondreis INDONESIË: SUNDA EILANDEN

22 dagen - v.a. € 1.895,- Boek nu

Excursies Rondreis INDONESIË: SUNDA EILANDEN

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 7 deelnemers en de koers van de Indonesische rupiah. Bij minder dan 7 deelnemers worden de kosten uiteraard hoger. Ook door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Bajawa – Ngada dorpen

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Allereerst rijden we naar de Wolobobo vulkaan. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, de Inerie-vulkaan en de Ebulobo vulkaan. Je maakt een korte wandeling over een oude kraterrand. Je rijdt door koffieplantages naar beneden en gaat met de bus naar traditionele dorpjes aan de voet van de Inerie-vulkaan. We bezoeken Luba en we wandelen naar Bena. In ieder dorpje zijn naast de traditionele huizen, ngadu en bhaga te zien. Dit is de behuizing van de vrouwelijke en mannelijke voorouders. De gids kan veel vertellen over leven en tradities van de bewoners in Ngada

Excursieduur circa 7 uur (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding).

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelssprekende gids, lunch
Niet inbegrepen: fooi, drankjes

Gili Air – Snorkeltrip

Ter plaatse boekbaar € 17,-

Je gaat met een vlerkprauw naar een gebied waar de kans groot is om, al snorkelend, zeeschildpadden te zien zwemmen. Na dit avontuur brengt de prauw je naar een plek waar het mooi snorkelen is, boven een koraaltuin met vele soorten kleurrijke vissen. Na het snorkelen word je weer terug gebracht naar het hotel met de prauw.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09.30 uur: Vertrek van hotel naar de prauw
10:30 uur: Mogelijkheid tot snorkelen
14:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: boottocht, snorkelmateriaal
Niet inbegrepen: fooi

Labuhan Bajo – Massage

Ter plaatse boekbaar € 19,-

De stichting Ayo Mandiri helpt mensen met een handicap een volwaardig bestaan op te bouwen door te kunnen werken als masseur. Door werk verbetert hun sociale status en onafhankelijkheid en hiermee alle aspecten van het leven. Gehandicapte mensen worden bij de stichting Ayo Mandiri opgeleid door gecertificeerde en ervaren massage therapeuten. Naast het feit dat je een prima massage door een ervaren gecertificeerde therapeut krijgt, help je hiermee ook het voortbestaan van het massage centrum.
NB: Gesloten op zondag.

Inbegrepen: transport, massage
Niet inbegrepen: fooien, drankjes

Onderweg in Indonesië altijd bereikbaar en ‘connected’! (Opgeven bij boeking)

Ter plaatse boekbaar € 60,-

Heerlijk ik de bus je social media updaten, een selfie sturen naar je familie, of een lekker gerecht opzoeken voor de lunch? Dit kan nu in Indonesië, met onze mobiele wifi-hotspot! Je eigen persoonlijke wifi-netwerk gedurende de gehele reis, deelbaar met je partner of gezin.

Bij aankomst op de luchthaven ontvang je een mobiele wifi-hotspot met 10 GB-data te gebruiken tijdens de gehele reis. Je kunt er tot 5 apparaten tegelijkertijd mee verbinden, en het heeft een batterij! Dus bruikbaar, in de bus, onderweg of in het hotel. De meeste hotels in Indonesië hebben wifi, maar de kwaliteit verschilt, met je eigen wifi, ben je dus altijd bereikbaar, en hoef je geen lokale simkaart te kopen.

Goed om rekening mee te houden:
  • Je dient een borg te betalen bij afname van het wifi-apparaat.
  • Wij gebruiken de beste provider in Indonesië, maar niet overal is het signaal even sterk, zeker in afgelegen gebieden.
  • De datalimiet is 10 GB te gebruiken gedurende maximaal 30 dagen.
  • Je kunt maximaal 5 apparaten met de wifi verbinden.

Riung – Snorkeltrip Pulau Tujuhbelas

Ter plaatse boekbaar € 34,-

Een heerlijk dagje in het zeereservaat Pulau Tujuhbelas (17 eilandjes). Met een bootje ga je naar verschillende snorkelplekken en naar één van de eilandjes met prachtig wit zandstrand, een rif met koraal en vissen. Vanaf het strand kun je direct gaan snorkelen. Ondertussen worden visjes geroosterd voor de BBQ lunch. Voordat je terug gaat naar Riung, varen we langs de vliegende honden die in de mangrove hangen. Het is een spectaculair gezicht als deze uitvliegen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf hotel
15.00 uur: Terug bij hotel

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, lunch
Niet inbegrepen: fooi

Tetebatu – Pringasela en Masbagik

Ter plaatse boekbaar € 16,-

Je rijdt naar het weversdorp Pringasela. Je krijgt een rondleiding door een lokale gids die je langs de wevers brengt en uitleg zal geven. Je hebt uitgebreid de tijd om dit dorpje en het hele proces van weven te bekijken. Daarna rijd je naar het pottenbakkersdorp Masbagik waar je het hele potten maken proces van klei tot pot kunt zien.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
14.00 uur: Vertrek naar weversdorp Pringasela.
14.30 uur: Wandeling door het dorp en bekijken van het weven.
15.15 uur: Vertrek naar Masbagik.
15.30 uur: Bezoek pottenbakkersdorp Masbagik.
16.15 uur: Terug naar het hotel.
16.45 uur: Terug in het hotel.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Tetebatu – Wandeling

Ter plaatse boekbaar € 13,-

Je maakt een wandeling van circa 3 uur onder leiding van een gids. De wandeling voert over de sawadijkjes rond Tetebatu. Het laatste deel van het traject voert door een bos, tegen de helling van de Rinjani vulkaan. Je hebt hier een goede kans om zwarte apen te zien die hoog in de bomen de wandelaars in de gaten houden.
Je kunt er na circa 3 uur wandelen voor kiezen om terug te rijden met het openbaar vervoer of om in circa 1½ uur door de rijstvelden weer terug te lopen naar het hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07.00 uur: Vertrek van hotel en start wandeling
10.00 uur: Mogelijkheid om terug te keren met openbaar vervoer naar het hotel in circa 15-20 minuten.
12.00 uur: Aankomst hotel voor de wandelaars.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, entreegeld
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, rit per openbaar vervoer

Ubud – Diner bij Balinese familie thuis

Ter plaatse boekbaar € 19,-

Voor het diner krijg je een rondleiding door het huis met erf. Je ziet dat er meer dan één gezin leeft, elk met zijn eigen slaapvertrekken. Verschillende gebouwen op het erf zijn gebouwd volgens religieuze richtlijnen. Zo wordt de richting bepaald door de locatie van Gunung Agung, de voor hindoeïstische Balinezen ‘Heilige Berg’. Op het erf is een schrijn waar geofferd wordt aan de goden. Je gastheer kan je hier meer over vertellen. Het Balinese diner kan gecombineerd worden met een bezoek aan een klein heiligdom uitgehouwen in de rotsen, dat teruggaat tot de 11de eeuw. Je leert tijdens deze excursie veel over de Balinese cultuur.

Het diner nuttig je in Balinese stijl, zittend op de vloer. Je kunt ervoor kiezen om te eten met je handen, net als de Balinezen. Je maaltijd wordt vers bereid in de keuken en bestaat meestal uit soep, groenten, sojabonen en kip. ‘Selamat makan!’ De genoemde prijs geldt bij deelname van 4 reizigers.

Inbegrepen: diner, bezoek aan tempel Candi Tebing, transfer
Niet inbegrepen: drankjes

Ubud – Fietstocht

Ter plaatse boekbaar € 17,-

In de morgen stap je op je fiets. Met de auto word je buiten het drukke centrum van Ubud gebracht. Je fietstocht start in de om Ubud heen liggende rijstvelden. Met een beetje geluk kun je zien hoe de rijst geplant of geoogst wordt. Je fietst langs kleine dorpstempeltjes en krijgt een leuk beeld van het dagelijks leven op het platteland. Je rijdt via de mooie sawa's in de omgeving van Ubud terug naar het hotel, waar je tegen de middag weer aankomt. Houd er wel rekening mee dat de omgeving van Ubud niet vlak is en dat er je soms stevig moet trappen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
12:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: fiets, Engelssprekende gids
Niet inbegrepen: fooi
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.