Online Chat

Reizen naar Noord-Macedonië

Geldzaken Noord-Macedonië

De valuta op Noord-Macedonië is de denar (MKD). Voor de dagkoers van de denar kun je kijken op oanda.com. Op veel plaatsen in Noord-Macedonië kun je ook met de euro betalen, maar realiseer je dat je in de meeste gevallen duurder uit bent als wanneer je met denars betaalt.

Pinnen en wisselen in Noord-Macedonië: Pinnen kun je bij de grotere plaatsen bij pinautomaten met het Maestro- of Cirruslogo. Ga je het binnenland in, zorg dan dat je voor de zekerheid voldoende cash bij je hebt. Je kunt bij banken en wisselkantoren geld omwisselen. Soms is het ook mogelijk om geld te wisselen in hotels, maar houd er dan rekening mee dat dit dan vaak tegen een minder gunstige wisselkoers is.

Creditcard in Noord-Macedonië: Betalen met je pinpas en/of creditcard is niet erg gebruikelijk in Noord-Macedonië.

Prijsniveau in Noord-Macedonië: Noord-Macedonië is een van de goedkoopste landen van Europa. De prijzen liggen er een stuk lager dan in België en Nederland. Gemiddeld is het prijsverschil -57%. Een aantal voorbeelden: restaurants zijn 74% goedkoper, levensmiddelen 54% goedkoper, geïmporteerd bier in de horeca is 58% goedkoper en het openbaar vervoer wel 80%. De genoemde prijsverschillen kunnen afwijken, met name in het hoogseizoen in de toeristische gebieden.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, niet-alcoholische drankjes, optionele excursies, entreegelden en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.