Online Chat

Reizen naar Libanon

Communicatie Libanon

De meeste inwoners van Libanon hebben een smartphone met internetverbinding. Op de meeste plekken heb je prima 4G-verbinding. De dekking van de mobiele netwerken is in heel Libanon doorgaans prima. Alleen in afgelegen en bergachtig gebied kan er weinig tot geen bereik zijn.

Mobiel bellen in Libanon: Wil je met je mobiel telefoneren of internetten, informeer dan voor vertrek of je provider een roamingovereenkomst heeft met een Libanese maatschappij en wat de kosten zijn. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Het internationale landennummer van Libanon is +961; van Nederland +31 en van België +32.

Wifi in Libanon: Wanneer je een simlockvrij toestel hebt, is het voordeliger om ter plekke een lokale simkaart plus beltegoed aan te schaffen. Onder andere verkrijgbaar bij de telefoonwinkels van Alfa en Touch. Handig als je bijvoorbeeld Google Maps wilt gebruiken of een Ubertaxi wilt oproepen. Vraag de verkoper om je simkaart te activeren.
De meeste hotels en veel restaurants bieden gratis WiFi aan zodat je gratis kunt bellen met Whatsapp, Skype of Messenger. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.