Online Chat

Reizen naar Kazachstan

Eten en drinken Kazachstan

Nergens vind je de nomadische roots van Kazachstan zo goed terug als in de keuken. Nomaden eten het voedsel dat het eerst beschikbaar is; en dat is vooral afkomstig van paarden en schapen. In het hele land vind je tijdens je rondreis door Kazachstan de bekende Centraal-Aziatische maaltijden als sjaslik, laghman (noedels), manti (gestoomde knoedels) en plov. Kazachse plov is zoet, met abrikozen, rozijnen en pruimen. Plov Askabak bestaat vooral uit pompoen. Een typisch Kazachse maaltijd is beshbarmak, stukken gekookt rundvlees, schapenvlees of paardenvlees met ui, die geserveerd worden op platte stukken pasta. De bouillon van het vlees wordt apart ernaast gedronken.

Internationale keuken in Kazachstan: In de grote steden en in het noorden van Kazachstan overheerst de Russische keuken, als afspiegeling van de aanwezigheid van de vele geïmmigreerde Russen. Maar er zijn veel verschillende typen restaurants, van Chinees en Koreaans tot Italiaans en Tex-Mex. Als je voordelig wilt eten neem je een ‘biznes lanch’ (business lunch), ook wel ‘kompleksny obed’ genoemd. Deze wordt in veel restaurants aangeboden. Je krijgt dan een driegangen menu met soep of salade, het hoofdgerecht en een toetje en een drankje.

Drinken in Kazachstan: Wat de drankjes betreft: koumis (gefermenteerde merriemelk) is populair en zeker het proeven waard tijdens je Kazachstan rondreis. Op de steppes en in de woestijn heb je ook shubat (gefermenteerde kamelenmelk). Die is iets minder zout.