Online Chat

Reizen naar IJsland

Gezondheid IJsland

Reisapotheek voor IJsland: Neem op je rondreis naar IJsland een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel (daarmee kun je zonder water en zeep je handen wassen), ontsmettingsdoekjes e.d.

Europees Medisch Paspoort in IJsland: 
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Ziekenhuizen in IJsland: 
De gezondheidszorg in IJsland staat op een hoog peil. In alle steden of grotere dorpen is een ziekenhuis of medische post. Medicijnen zijn alleen verkrijgbaar bij een apotheek. Voor spoedgevallen kun je 112 bellen.