Eten en drinken Ijsland

In de IJslandse keuken staat vooral vis en vlees op het menu, groenten en fruit komen op de tweede plaats.

Populaire gerechten in IJsland
Vis wordt op allerlei manieren geserveerd: rauw, gerookt, gegrild, gebakken en gekookt. De vis is meestal vers er is een breed aanbod van onder andere kabeljauw, schelvis, heilbot, zeeduivel, haring, forel, zalm en garnalen. Gedroogde vis, hardfiskur, is erg populair. Bij de vleesgerechten staan lamsvlees en schapenvlees bovenaan de lijst. Gerookt lams- of schapenvlees  (hangikjot) is een delicatesse. Een populair gerecht van schapenvlees  bestaat uit verschillende soorten orgaanvlees (slatur). IJslanders houden van zoet en dat is vooral te proeven aan de toetjes, zoals taart of kwark (skyr) die mierzoet zijn. Als snack voor tussen de middag zijn pannenkoeken van rogge (flatkökur) heel voedzaam. Deze zijn in elke super of buurtwinkel verkrijgbaar.

Drinken in IJsland

Koffie is de nationale drank van IJsland. Het aanbod varieert van espresso tot latte macchiato en wordt de hele dag gedronken. Brennivin is de nationale sterke drank, het is een soort van IJslandse jenever maar dan gemaakt van aardappelen. Wijn en bier is verkrijgbaar in drankwinkels en restaurants en is erg duur in vergelijking met wat je thuis gewend bent.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.

OK