Online Chat

Reizen naar Honduras

Weer en klimaat Honduras

Honduras heeft een tropisch klimaat en de temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Tot ongeveer 800 meter heerst er een heet en vochtig klimaat, met temperaturen boven de 25 graden, die tot 45 graden kunnen oplopen. Daarboven tot ongeveer 1600 meter is er een gematigd klimaat met temperaturen tussen de 16 graden en 25 graden en nog hoger begint het koele klimaat, waar het 's nachts kan afkoelen tot rond het vriespunt. Vooral in de laatste zone zijn de verschillen tussen dag- en nachttemperatuur groot.

Beste reistijd voor Honduras: 
Door het jaar heen verschillen de temperaturen in Honduras weinig. Er zijn twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei, en het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. Bedenk dat tijdens je Honduras rondreis in de zomer ook fikse regenbuien kunnen vallen en dat de winter lange droge periodes kent. In de tropische regen- en nevelwouden, bijvoorbeeld in de Petén, regent het zeker negen maanden per jaar veelvuldig. De meeste regen valt in juni en september en aan de kust meer dan in het binnenland. De meeste toeristen komen in juli en augustus (de vakantie in Noord-Amerika en Europa) en rond Kerstmis en Pasen. Laat je niet afschrikken door de regentijd, want de buien vallen meestal in de namiddag en daarna is alles lekker opgefrist.

Klimaattabel Honduras: 
De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

TEGUCIGALPA

Maand
T gem
Zon
Neerslag
T w
Januari
22
-
3
-
Februari
23
-
2
-
Maart
25
-
1
-
April
26
-
1
-
Mei
26
-
6
-
Juni
25
-
9
-
Juli
24
-
8
-
Augustus
25
-
8
-
September
25
-
11
-
Oktober
24
-
9
-
November
23
-
6
-
December
22
-
5
-