Online Chat

Festivals in Taiwan

Festivals in Taiwan

Lantaarn Festival

Het Lantaarn Festival is onderdeel van de Chinees Nieuwjaar viering. Vanaf nieuwjaarsdag beginnen mensen met het versieren van hun straat met lantaarns. Op de 15e dag van het nieuwe jaar vind het daadwerkelijke festival plaats. Om het nieuwe jaar te vieren worden in Chiayi, verschillende lantaarns tentoongesteld.

Bezoek dit festival

» Taiwan 15 dagen - vertrek 10 februari 2025

Drakenboot Festival

Tijdens het meer dan 2000 jaar oude Drakenboot Festival staan in Taiwan drie dingen centraal: het racen met drakenboten, het eten van dumplings en het drinken van Chinese graanwijn. Iedere regio (in Taiwan en in China) heeft zijn eigen legendes over de betekenis van dit festival. Sinds 2009 prijkt het Drakenboot Festival op de UNESCO lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Bezoek dit festival

» Taiwan 15 dagen - vertrek 8 juni 2024
» Taiwan 15 dagen - vertrek 29 mei 2025

LGBTQ Pride

In 2019 werd het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht in Taiwan wettelijk toegestaan. Hiermee was Taiwan het eerste Aziatische land waar dit mogelijk werd. De LGBTQ Pride wordt zelfs al sinds 2003 in Taipei georganiseerd en is sindsdien uitgegroeid tot een groots event. De editie van 2019 telde meer dan 200.000 deelnemers en was daarmee het grootste Pride evenement in Azië. De optocht tijdens de Pride is natuurlijk de grote publiekstrekker, maar ook tijdens de dagen voordat de parade plaatsvindt, valt er genoeg te beleven. Zo worden er verschillende muziekfestivals, feesten, live shows en after parties gehouden. 

Bezoek dit festival

» Taiwan 17 dagen - vertrek 13 oktober 2024
» Taiwan 17 dagen - vertrek 12 oktober 2025